Borim se s svojo zavozlanostjo, ki je posledica odraščanja ob neuravnovešeni, histerični, nadzirajoči materi. Vse to vem. Jana mi je pomagala, da sem se čustveno toliko odmaknila od nje, da se ne čutim več dolžna skrbeti za njeno počutje. To, kar sem s pomočjo knjig in vsemogočih tehnik poskušala zadnjih 20 let, mi je uspelo s poslušanjem nekajminutnega posnetka! Draga Jana, vaše metode očitno delujejo.

Čustvena stiska in uničujoč stres

Čustvena stiska je notranja resnična ali namišljena zaznava nevarnosti. Stres je telesni, duševni in vedenjski odziv organizma na zunanje in notranje dražljaje. Ko je porušen notranji mir, se telo odzove z reakcijo – stresom. Reakcijo lahko fizično čutimo  na telesu. Poveča se srčni utrip, dvigne se krvni pritisk, pospeši se dihanje, izločajo se stresni hormoni …

Posledica čustvene stiske so bolečine v želodcu, hrbtu, glavobol, migrena, lahko se pojavi vrtoglavica, tremor, slabost … 60 – 80% bolezni je psihosomatskih. To pomeni, da čustvena stiska poganja stres, zaradi katerega se bolezen pojavi, oz. bistveno pripomore k poslabšanju zdravstvenega stanja. Bolj kot smo čustveno utrujeni, oslabljeni, nižji je prag, kjer stres nastopi.

Za telesno zdravje je torej ključnega pomena dobra čustvena kondicija, vrhunska čustvena moč. 

Lahko zaupas

Panična motnja

Panična motnja – smrtni strah. Umrli bomo. Dihamo, grozljivo nas odnese, v življenju hujšega še nismo doživeli. Mislimo, da nam odpoveduje srce. Urgenca – EKG – in zdravnik: »Gospa, nič vam ni, samo panični napad. Dobili boste pomirjevalo. Tudi za domov vam bom nekaj napisal.«

Zbeganost, osramočenost. “Z mano je nekaj grozno narobe.” Pa ni. Samo čustveno smo preveč izčrpani in telo in duša kričita pa pomoči.

“Treniraj. Rabim čustveno kondicijo,” kriči telo.

Vredna Dovolj dobra Slišana Sprejeta Pomembna si 💖

Tesnoba, fobije, OKM

Čustvena stiska se iz občasnega nelagodja lahko nakopiči v tesnobo, ki je vse bolj pogosta. Tesnoba, anksioznost, ki boli, tišči, peče in imamo veliko skrbi. Svet postaja siv, nevaren. Vse manj zaupamo vase, strahov in demonov je vse več. Strah nas je vožnje, strah nas je množic, izogibamo se velikih trgovskih centrov, ne maramo se izpostaviti, groza nas je, če nas kdo ogovori, v prsih peče, duši, tišči. Zbujamo se tesnobni, ne vemo zakaj, ne znamo si pomagati. Pogrezamo se v črno luknjo.

Lahko ustvarimo ritual umivanja, prižiganja in ugašanja luči, preverjanje aparatov, zaklepanja vrat, umivanje rok, stranišča, posode – 5x, 15x, 50x … preverjanje, dvom, preverjanje, sram, preverjanje, perfekcionizem, stroga pravila, brezkompromisna doslednost. Ritual in prisilna dejanja so še edino, ki pomaga, da imamo kolikor toliko nadzora nad življenjem, ker smo čustveno izčrpani.

Občutja krivde, sramu

Občutje krivde je najpogosteje napačno občutje, ki nastane zaradi notranje razlage ali ker nas nekdo nečesa obtoži. Krivda je brezmejna in nikakor ne moremo dokazati sebi ali drugim, da nismo krivi. Vzrok je v nezavednem. Lahko racionaliziramo, a krivdo še vedno lahko čutimo.

Enako je s sramom. Naše notranje vsebine določajo, česa se moramo sramovati in zunanji dogodki norčevanja iz preteklosti so še vedno živi. Hočemo se skriti, nočemo se izpostaviti, nočemo se ponovno osramotiti in mislimo, da se nam bodo drugi smejali in se nam  posmehovali. 

Samopoškodovanje, motnje hranjenja

Samopoškodovanje, motnje hranjenja – anoreksija, prenajedanje, bulimija, ortoreksija, želja po nadzoru življenja, ublažitev notranjih stisk, za trenutek odleže, potem se peklenski krog spet začne.

Drugi ne dolocajo

Beg

Beg v delo, šport, odnose, spolnost, igre na srečo, prijatelje, splet, droge, alkohol …

“Bežim, ker ne zmorem. Življenje je pretežko. Nimam čustvene moči za vsakdan.”

Nočemo slišati, videti, vedeti – gudvajb, pozitiva, nahajpanost so izrazi sedanjosti, pod katerimi se lahko sesuva naš čustveni svet.

Težavni odnosi

Naše notranje vsebine določajo, kako se moramo obnašati drug do drugega. Če temu ni tako, je narobe. Notranji nemir, nezadovoljstvo, jeza, ponižanje, sram, ego … Zlepa ali zgrda hočemo priti do … do česarkoli že, pa če vemo ali ne. Pravimo, da ljubimo in bežimo, pravimo, da ljubimo in ranimo, pravimo, da …

“Zahtevam spoštovanje, ubogaj, bodi hvaležen, žrtvujem se, ljubi me, bodi pozoren,” in še in še brez konca. Drug naj mi da vse, kar čustveno rabim, da bom vredna, na varnem, pomirjena, dovolj dobra. Ne gre in zato lahko gnjavimo sebe ali drug drugega do neskončnosti. Kričimo, jočemo, bežimo, silimo, prosimo, izsiljujemo, jadikujemo, dramatiziramo, obtožujemo, manipuliramo … a ne deluje. Dolgoročno ne deluje. In nihče ni srečen. In vsi so ranjeni.

Lastninjenje in samoumevnost – tu si in to je to. Naju pogoltne vsakdan. Vse drugo je bolj pomembno, kot jaz in ti. Potem se čez leta vprašamo: “Kdo sem jaz in kdo si ti?” Pa smo mislili, da bova na starost z roko v roki.

“Vem, kaj drugi mislijo o meni. Vem, kaj naklepajo. Vem, kako mi hočejo škoditi.” Teorija zarote je v svojem elementu, drama na vrhuncu, nemir, nemoč, jeza, užaljenost in ostala silna čustva nas ugrabijo. Nimamo nadzora. Nismo več gospodar svojega telesa. 

Ne uničimo to, kar nam ne najbolj pri srcu, kar si najbolj želimo in kar nam je najbolj pomembno zato, ker nimamo pod kontrolo svojih čustev. Vpliva na to, kaj bomo čutili, nimamo. Imamo pa vpliv na to, kaj bomo s tem občutenjem naredili.

Čustveni vihar je drama, ki škodi nam in ljudem, ki jih imamo radi.

Bioenergijska Emotivno Aktivna Maturacija (BEAM)

BEAM  metoda je izpopolnjen varen proces vizualizacije (glej Vizualizacija v literaturi), s katerim se dotaknemo globokih neustreznih in bolečih čustvenih stisk, boleče preteklosti, notranjih blokad in konfliktov v nezavednem, neustreznih in škodljivih prepričanj, spremenimo slabo oceno o sebi v dobro.  Tako korak za korakom utrjujemo duševno moč, čustveno stabilnost in posledično boljše telesno počutje.

BEAM metoda daje znanje in orodja, s katerimi prepoznamo in obvladamo notranje stiske – uničujoč stres.

Na ta način se neprijetnih čustev ne bojimo več, obvladamo stisko, odpravimo bolečino in lahko začnemo s spoznavanjem sebe na varen način, dnevno krepimo zaupanje vase, dvigujemo čustveno stabilnost in se notranje umirimo. Zaradi notranjega občutja moči in zaupanja vase vsakodnevni dogodki ne povzročajo pretiranih skrbi in neobvladljivega stresa in zato dojemamo, analiziramo, razumemo, reagiramo, rešujemo na zrel, odgovoren in ustrezen način. 

Custvena moc

Nezavedno je prepleten labirint prirojenih, naučenih, izkustvenih, vsiljenih osebnih značilnosti in lastnosti, prepričanj, dogm, pravih in napačnih zapisov. Kaj je v nas, lahko izvemo, če opazujemo sebe, kako dnevno doživljamo sebe in okolico. Ker ni vedno prijetno, ker včasih naletimo na stvari, ob katerih se slabo počutimo, se borimo, bežimo, zamrznemo – raje zanikamo, pometemo pod preprogo, zrcalimo in še in še, samo da se nam ni treba z določenimi stvarmi soočiti. Ker boli. Ker nismo kos. Ker …

Z BEAM metodo celostno pristopimo k reševanju nekega problema. Tehnika izvajanja omogoča, da nadzorujemo in odpravljamo čustveno bolečino, spremenimo neustrezne reakcije, vidimo širšo sliko določene situacije. Na ta način lahko najdemo globlji vzrok za določeno občutenje, napačno ali neustrezno razumevanje, obnašanje, težave, motnje in celo bolezni.

Vsakodnevno  z enostavnimi, hitrimi in učinkoviti vajami zmanjšujemo stisko – stres, zato se bolje počutimo, smo lahkotnejši, bolj sproščeni, bolj razumevajoči, bolj sočutni, bolj čuječi do sebe in drugih, lahko smo takšni, kot želimo biti.

Vizualizacija je notranja predstava – predstavljamo si lahko osebe, predmete ali počutje. Z vajo lahko zmožnost vizualizacije natreniramo do te mere, da vizualiziramo z odprtimi očmi, zato je BEAM metoda je pisana na kožo ljudem, ki jim odgovarja aktiven pristop, želijo hitre spremembe in nočejo delati na silo, ampak biti uglašene s svojo notranjostjo, s svojim notranjim glasom, s svojim srcem, s svojim bistvom.

Naredite prvi korak k rešitvi. Pri ostalih bom z vami. Obljubim.

pexels-ava-motive-1236678

Individualno svetovanje z BEAM metodo

Stanje čustvene oz. duševne stiske povzroči začaran krog strahov, tesnobe, nespečnosti, zdravstvene težave, kronično utrujenost, slabe odnose, nerazumevanje in številne nevšečnosti in vse več težav. Boljše počutje, notranjo umiritev, zaupanje vase boste začutili po prvi uri individualnega svetovanja z BEAM metodo. Med enim in drugim svetovanjem po potrebi nudim vso potrebno podporo in pomoč. Cilj je zgraditi občutje varnosti, vrednosti in notranjo moč. Znate, zmorete in zaslužite si.

pexels-andre-furtado-1417255

Svetovanje za pare z BEAM metodo

Včasih že sebe težko razumemo, kako naj potem razumemo šele drugega. V odnosu imamo pravice, dolžnosti, pričakovanja, zahteve, pravila ... in celotni paket prepričanj, izkušenj, strahov, slabih izkušenj in ran preteklosti. Ljubezen gradi zaupanje, varnost, spoštovanje, razumevanje, predanost ... in čas. In samo čas pokaže ali besede postanejo dejanja. Naučila se bosta prisluhniti drug drugemu, se slišati, razumeti, obvladati notranje viharje in lahko zgradila bosta varen odnos.

Čutim, da sem vredna. dovolj dobra. slišana. sprejeta. pomembna.

Sem čisti logik po razmišljanju, po izobrazbi, po delu, po duši …

Z delom na sebi se ukvarjam že več let in sem že marsikaj spoznala o sebi in tudi spremenila. A nekje naletiš na zid. Z razumom enostavno ne prideš čez … In tu nastopi Jana s svojo metodo.

Kaj je to? To nima smisla, nima logike, res ne … Ampak deluje. Pomaga ti iti čez ta zid, kamor razum ne zmore … 

Deluje, zato z veseljem obiskujem njeno delavnico in jo priporočam tudi drugim.

Notranji mir je rezultat telesne pripravljenosti in čustvene stabilnosti.

Borim se s svojo zavozlanostjo, ki je posledica odraščanja ob neuravnovešeni, histerični, nadzirajoči materi. Vse to vem. Jana mi je pomagala, da sem se čustveno toliko odmaknila od nje, da se ne čutim več dolžna skrbeti za njeno počutje. To, kar sem s pomočjo knjig in vsemogočih tehnik poskušala zadnjih 20 let, mi je uspelo s poslušanjem nekajminutnega posnetka! Draga Jana, vaše metode očitno delujejo.

Čustvena stiska in uničujoč stres

Čustvena stiska je notranja resnična ali namišljena zaznava nevarnosti. Stres je telesni, duševni in vedenjski odziv organizma na zunanje in notranje dražljaje. Ko je porušen notranji mir, se telo odzove z reakcijo – stresom. Reakcijo lahko fizično čutimo  na telesu. Poveča se srčni utrip, dvigne se krvni pritisk, pospeši se dihanje, izločajo se stresni hormoni …

Posledica čustvene stiske so bolečine v želodcu, hrbtu, glavobol, migrena, lahko se pojavi vrtoglavica, tremor, slabost … 60 – 80% bolezni je psihosomatskih. To pomeni, da čustvena stiska poganja stres, zaradi katerega se bolezen pojavi, oz. bistveno pripomore k poslabšanju zdravstvenega stanja. Bolj kot smo čustveno utrujeni, oslabljeni, nižji je prag, kjer stres nastopi.

Za telesno zdravje je torej ključnega pomena dobra čustvena kondicija, vrhunska čustvena moč. 

Lahko zaupas

Panična motnja

Panična motnja – smrtni strah. Umrli bomo. Dihamo, grozljivo nas odnese, v življenju hujšega še nismo doživeli. Mislimo, da nam odpoveduje srce. Urgenca – EKG – in zdravnik: »Gospa, nič vam ni, samo panični napad. Dobili boste pomirjevalo. Tudi za domov vam bom nekaj napisal.«

Zbeganost, osramočenost. “Z mano je nekaj grozno narobe.” Pa ni. Samo čustveno smo preveč izčrpani in telo in duša kričita pa pomoči.

“Treniraj. Rabim čustveno kondicijo,” kriči telo.

Tesnoba, fobije, OKM

Čustvena stiska se iz občasnega nelagodja lahko nakopiči v tesnobo, ki je vse bolj pogosta. Tesnoba, anksioznost, ki boli, tišči, peče in imamo veliko skrbi. Svet postaja siv, nevaren. Vse manj zaupamo vase, strahov in demonov je vse več. Strah nas je vožnje, strah nas je množic, izogibamo se velikih trgovskih centrov, ne maramo se izpostaviti, groza nas je, če nas kdo ogovori, v prsih peče, duši, tišči. Zbujamo se tesnobni, ne vemo zakaj, ne znamo si pomagati. Pogrezamo se v črno luknjo.

Lahko ustvarimo ritual umivanja, prižiganja in ugašanja luči, preverjanje aparatov, zaklepanja vrat, umivanje rok, stranišča, posode – 5x, 15x, 50x … preverjanje, dvom, preverjanje, sram, preverjanje, perfekcionizem, stroga pravila, brezkompromisna doslednost. Ritual in prisilna dejanja so še edino, ki pomaga, da imamo kolikor toliko nadzora nad življenjem, ker smo čustveno izčrpani.

Občutja krivde, sramu

Občutje krivde je najpogosteje napačno občutje, ki nastane zaradi notranje razlage ali ker nas nekdo nečesa obtoži. Krivda je brezmejna in nikakor ne moremo dokazati sebi ali drugim, da nismo krivi. Vzrok je v nezavednem. Lahko racionaliziramo, a krivdo še vedno lahko čutimo.

Enako je s sramom. Naše notranje vsebine določajo, česa se moramo sramovati in zunanji dogodki norčevanja iz preteklosti so še vedno živi. Hočemo se skriti, nočemo se izpostaviti, nočemo se ponovno osramotiti in mislimo, da se nam bodo drugi smejali in se nam  posmehovali. 

Vredna Dovolj dobra Slišana Sprejeta Pomembna si 💖

Samopoškodovanje, motnje hranjenja

Samopoškodovanje, motnje hranjenja – anoreksija, prenajedanje, bulimija, ortoreksija želja po nadzoru življenja, ublažitev notranjih stisk, za trenutek odleže, potem se peklenski krog spet začne.

Drugi ne dolocajo

Beg

Beg v delo, šport, odnose, spolnost, igre na srečo, prijatelje, splet, droge, alkohol …

“Bežim, ker ne zmorem. Življenje je pretežko. Nimam čustvene moči za vsakdan.”

Nočemo slišati, videti, vedeti – gudvajb, pozitiva, nahajpanost so izrazi sedanjosti, pod katerimi se lahko sesuva naš čustveni svet.

Težavni odnosi

Naše notranje vsebine določajo, kako se moramo obnašati drug do drugega. Če temu ni tako, je narobe. Notranji nemir, nezadovoljstvo, jeza, ponižanje, sram, ego … Zlepa ali zgrda hočemo priti do … do česarkoli že, pa če vemo ali ne. Pravimo, da ljubimo in bežimo, pravimo, da ljubimo in ranimo, pravimo, da …

“Zahtevam spoštovanje, ubogaj, bodi hvaležen, žrtvujem se, ljubi me, bodi pozoren,” in še in še brez konca. Drug naj mi da vse, kar čustveno rabim, da bom vredna, na varnem, pomirjena, dovolj dobra. Ne gre in zato lahko gnjavimo sebe ali drug drugega do neskončnosti. Kričimo, jočemo, bežimo, silimo, prosimo, izsiljujemo, jadikujemo, dramatiziramo, obtožujemo, manipuliramo … a ne deluje. Dolgoročno ne deluje. In nihče ni srečen. In vsi so ranjeni.

Lastninjenje in samoumevnost – tu si in to je to. Naju pogoltne vsakdan. Vse drugo je bolj pomembno, kot jaz in ti. Potem se čez leta vprašamo: “Kdo sem jaz in kdo si ti?” Pa smo mislili, da bova na starost z roko v roki.

“Vem, kaj drugi mislijo o meni. Vem, kaj naklepajo. Vem, kako mi hočejo škoditi.” Teorija zarote je v svojem elementu, drama na vrhuncu, nemir, nemoč, jeza, užaljenost in ostala silna čustva nas ugrabijo. Nimamo nadzora. Nismo več gospodar svojega telesa. 

Ne uničimo to, kar nam ne najbolj pri srcu, kar si najbolj želimo in kar nam je najbolj pomembno zato, ker nimamo pod kontrolo svojih čustev. Vpliva na to, kaj bomo čutili, nimamo. Imamo pa vpliv na to, kaj bomo s tem občutenjem naredili.

Čustveni vihar je drama, ki škodi nam in ljudem, ki jih imamo radi.

Bioenergijska Emotivno Aktivna Maturacija (BEAM)

BEAM  metoda je izpopolnjen varen proces vizualizacije (glej Vizualizacija v literaturi), s katerim se dotaknemo globokih neustreznih in bolečih čustvenih stisk, boleče preteklosti, notranjih blokad in konfliktov v nezavednem, neustreznih in škodljivih prepričanj, spremenimo slabo oceno o sebi v dobro.  Tako korak za korakom utrjujemo duševno moč, čustveno stabilnost in posledično boljše telesno počutje.

BEAM metoda daje znanje in orodja, s katerimi prepoznamo in obvladamo notranje stiske – uničujoč stres.

Na ta način se neprijetnih čustev ne bojimo več, obvladamo stisko, odpravimo bolečino in lahko začnemo s spoznavanjem sebe na varen način, dnevno krepimo zaupanje vase, dvigujemo čustveno stabilnost in se notranje umirimo. Zaradi notranjega občutja moči in zaupanja vase vsakodnevni dogodki ne povzročajo pretiranih skrbi in neobvladljivega stresa in zato dojemamo, analiziramo, razumemo, reagiramo, rešujemo na zrel, odgovoren in ustrezen način.

Custvena moc

Nezavedno je prepleten labirint prirojenih, naučenih, izkustvenih, vsiljenih osebnih značilnosti in lastnosti, prepričanj, dogm, pravih in napačnih zapisov. Kaj je v nas, lahko izvemo, če opazujemo sebe, kako dnevno doživljamo sebe in okolico. Ker ni vedno prijetno, ker včasih naletimo na stvari, ob katerih se slabo počutimo, se borimo, bežimo, zamrznemo – raje zanikamo, pometemo pod preprogo, zrcalimo in še in še, samo da se nam ni treba z določenimi stvarmi soočiti. Ker boli. Ker nismo kos. Ker …

Z BEAM metodo celostno pristopimo k reševanju nekega problema. Tehnika izvajanja omogoča, da nadzorujemo in odpravljamo čustveno bolečino, spremenimo neustrezne reakcije, vidimo širšo sliko določene situacije. Na ta način lahko najdemo globlji vzrok za določeno občutenje, napačno ali neustrezno razumevanje, obnašanje, težave, motnje in celo bolezni.

Vsakodnevno  z enostavnimi, hitrimi in učinkoviti vajami zmanjšujemo stisko – stres, zato se bolje počutimo, smo lahkotnejši, bolj sproščeni, bolj razumevajoči, bolj sočutni, bolj čuječi do sebe in drugih, lahko smo takšni, kot želimo biti.

Vizualizacija je notranja predstava – predstavljamo si lahko osebe, predmete ali počutje. Z vajo lahko zmožnost vizualizacije natreniramo do te mere, da vizualiziramo z odprtimi očmi, zato je BEAM metoda je pisana na kožo ljudem, ki jim odgovarja aktiven pristop, želijo hitre spremembe in nočejo delati na silo, ampak biti uglašene s svojo notranjostjo, s svojim notranjim glasom, s svojim srcem, s svojim bistvom.

Naredite prvi korak k rešitvi. Pri ostalih bom z vami. Obljubim.

Individualno svetovanje z BEAM metodo

pexels-ava-motive-1236678

Stanje čustvene oz. duševne stiske povzroči začaran krog strahov, tesnobe, nespečnosti, zdravstvene težave, kronično utrujenost, slabe odnose, nerazumevanje in številne nevšečnosti in vse več težav.

Boljše počutje, notranjo umiritev, zaupanje vase boste začutili po prvi uri individualnega svetovanja z BEAM metodo.

Med enim in drugim svetovanjem po potrebi nudim vso potrebno podporo in pomoč.

Cilj je zgraditi občutje varnosti, vrednosti in notranjo moč.

Znate, zmorete in zaslužite si.

Svetovanje za pare z BEAM metodo

pexels-liza-summer-6383210

Včasih že sebe težko razumemo, kako naj potem razumemo šele drugega. V odnosu imamo pravice, dolžnosti, pričakovanja, zahteve, pravila … in celotni paket prepričanj, izkušenj, strahov, slabih izkušenj in ran preteklosti.

Ljubezen gradi zaupanje, varnost, spoštovanje, razumevanje, predanost … in čas. In samo čas pokaže ali besede postanejo dejanja.

Naučila se bosta prisluhniti drug drugemu, se slišati, razumeti, obvladati notranje viharje in lahko zgradila bosta varen odnos.

Čutim, da sem vredna. dovolj dobra. slišana. sprejeta. pomembna.

Sem čisti logik po razmišljanju, po izobrazbi, po delu, po duši …

Z delom na sebi se ukvarjam že več let in sem že marsikaj spoznala o sebi in tudi spremenila. A nekje naletiš na zid. Z razumom enostavno ne prideš čez … In tu nastopi Jana s svojo metodo.

Kaj je to? To nima smisla, nima logike, res ne … Ampak deluje. Pomaga ti iti čez ta zid, kamor razum ne zmore … 

Deluje, zato z veseljem obiskujem njeno delavnico in jo priporočam tudi drugim.

Notranji mir je rezultat telesne pripravljenosti in čustvene stabilnosti.

Demoni

Če svoje notranje doživljanje spremenimo v sliko, lahko vidimo, da imajo čustva najpogosteje neko obliko ali pa vsaj barvo. Z vizualizacijo ali domišljijo, kakorkoli imenujemo, ta čustva lahko odstranimo. Imamo nekaj “oprijemljivega” s čemer se lahko ukvarjamo. Lahko nekaj naredimo. Zavedanje, da lahko nekaj naredimo, je prvi korak stran od občutja nemoči. Ne glede na to, kako čudno se sliši,

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 11

Tretja zadeva, ki dela težave, je spregledanost. Hočemo biti videni in opaženi. Hočemo biti pomembni. Tu velikokrat pride do notranjega konflikta zaradi vrednostnega prepričanja o skromnosti. Skromnost je dobro čustvo, dokler ni uporabljeno kot sredstvo manipulacije. Skromni ljudje so zadovoljni z malim, tiho so in ne zahtevajo. Nimajo želja in svoje potrebe potlačijo. A to ni skromnost. To je čustveni

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 10

Občutje varnosti čutimo, če imamo “prostorček”, ki smo ga ustvarili v otroštvu. Starši imamo pri tem veliko vlogo. O tem je napisano v knjigi Čarobni odnos, zato se ne bom ponavljala. Če nimamo občutja varnosti, če naša amigdala divja in je pogosto prisoten strah, se lahko razvije tesnoba, ki jo zahteve vsakodnevnega življenja krepijo in ne zmanjšujejo.  Telo sčasoma lahko opeša

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 9

Osnovni problemi čustvene občutljivosti so slabša ali slaba samopodoba (nisem dovolj dober, lep, zanimiv, sposoben, pameten, sem vreden posmeha in zaničevanja …), pomanjkanje notranje moči, zato prevlada strah ( ogrožen sem, nekaj se mi bo zgodilo, ne bom zmogel, znal rešiti problema, kriv sem …), spregledanost (nepomemben sem). Iz tega izhajajo ostala čustva, občutja, počutje, notranje drame in reakcije –

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 8

Z izbiro pravih besed, besed, ki jih rabi notranji otrok, ustvarimo “prostorček” varnosti, “prostorček”, da je dovolj dober, “prostorček”, da je viden. S ponavljanjem “prostorčke” utrdimo in napolnimo. Ponavljamo in ponavljamo in mu prigovarjamo. Notranji otrok se pomirja. Ko to naredimo, smo pripravljeni za korak naprej. Izkoristimo sprožilce, ki so nam do sedaj pobirali energijo in nas spravljali v stisko,

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 7

Če ste se odločili, da želite predelati preteklost, če ste pripravljeni, ne glede na vso bolečino, potolažiti svojega notranjega otroka in ga narediti srečnega in brezskrbnega, boste to tudi izpeljali. Spremembe, ki se bodo v tem času zgodile v vašem počutju in življenju, vam bodo dale zagon, da boste želeli predelati še več. Šlo bo lažje in hitreje. Veste, da

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 6

V prejšnjem prispevku sem na hitro napisala, kako postopek z notranjim otrokom peljete in kaj vse lahko predelate. Zdaj pa še enkrat bolj počasi. Poiščite osebo, ki se ne počuti dobro. Lahko je otrok, mladostnik ali odrasla oseba. Naj vas starost ne moti, vse to je notranji otrok v različnih življenjskih obdobjih. Stopite do te osebe, povejte ji, da ste

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 5

Notranji otrok je “viden” del naše notranjosti, doživljanja, doživetja, ranljivosti, prizadetosti in tudi samozadovoljstva, moči, sreče in veselja. Omogoča nam, da se osvobodimo preteklosti, ujetosti, napačnih prepričanj, nekoristnih misli, strahu, tesnob … Omogoča nam, da uredimo zavedni, in relativno dobro, nezavedni del sebe. In tako kot povsod drugod, je tudi tu treba proces speljati do konca. Iskanje notranjega otroka v

Zanima me več »