“Tisto”

Kadar se dogaja, da nekaj ne teče po naših željah in pričakovanjih, kadar nas nekdo razjezi, užali, prizadene, razočara, iščemo odgovor. Navadno se sprašujemo:

»Zakaj?« Zakaj se nam to dogaja, zakaj ravno nam, zakaj nimamo sreče v življenju, zakaj srečujemo moške, za katere se moramo potruditi, jih čakati, se dokazovati … 

Sprašujemo se, kaj lahko naredimo, da bo drugače, da bo nadrejeni v službi videl, da pridno delamo, da smo sposobni … sprašujemo se, zakaj ljudje okoli nas niso solidarni in tovariški, zakaj nas partner ne ljubi tako, kot ljubimo mi njega … Sprašujemo se, zakaj in kaj lahko naredimo, da bo nekaj drugače.

Iščemo krivca ali krivce. Nihče noče biti kriv in krivde se vsi otepamo. Če krivdo naložimo sebi, se počutimo slabo, če krivdo naložimo drugemu, se bo branil in jo prevalil nazaj na nas in počutili se bomo še slabše. Niha nam razpoloženje, malo smo jezni, občasno užaljeni, smilimo se sami sebi, odločimo se, da je zdaj dovolj in spet ugotovimo, da ne bo šlo …

Veliko časa in energije porabimo za majhen rezultat in slej ko prej se vse vrne na stare tire.

Odgovor dobimo s pravim vprašanjem. Šele s pravim vprašanjem pridemo do pravega odgovora in lahko nekaj spremenimo. Začnimo iskati vzrok.

Kaj je “tisto”, kar nas je pripeljalo v takšno situacijo?

Kaj je “tisto”, kar pravzaprav potrebujemo?

Kaj je “tisto”, kar za vsako ceno želimo?

Kaj je “tisto” zaradi česar ostajamo, pristajamo, se trudimo, jezimo, upamo, obupujemo, želimo …

Primer:

Odraščali ste zrasli v okolju, kjer je denar pomenil nekaj slabega. Sporočila kot so:

“Ni čudno, da si je zgradil takšno hišo, če je pa denar nagrabil. Denar pokvari ljudi.

Skromnost je vrlina. Naš otrok je skromen, ne zahteva veliko …”

Temu dodajte čustva, ker čustva dajejo težo. Zaničevanje in prezir v prvem primeru in vrednost v zadnjem primeru in dobite pravi odgovor na kaj je “tisto”, zaradi česar nikakor ne pridete na zeleno vejo, ne glede na to, kako in koliko delate.

Kaj je “tisto” in kako bi bilo, če bi bili bogati, če bi bili nesramno bogati. Zaprite oči in za trenutek si to predstavljajte in presenečeni boste nad spoznanjem. Ljudje pravijo, da jih preplavi občutek groze, najraje bi zbežali, na bruhanje jim gre, ko se v to poglobijo. In to je “tisto”, kar jim dela težave.

Če želite shujšati in vam nikakor ne gre, se vprašajte, kaj je “tisto”.

Kaj je “tisto”, zaradi česar se vedno zredite nazaj? Kaj je skrito globoko v vas? Morda to, da ste pred svetom varni? Morda to, da so suhice neumne, morda to, da jih moški gledajo kot spolni objekt?

Nedolgo nazaj je mlada ženska prišla do spoznanja, če bom suha, bom morda komu všeč in potem me bo spoznal in bo videl, kako slaba sem. To niso enostavna spoznanja, bolijo, ampak to je “tisto”, kar oteži hujšanje ali povzroči jo-jo učinek.

Če imate težave v partnerskem odnosu, se začnite spraševati, kaj je “tisto”, kar pričakujete, kar želite. Ko dobite odgovor se vprašajte, ali je to res “tisto”, kar vam partner sploh lahko da.

Če srečujete “neprave” moške, se vprašajte, kaj je “tisto”, da takšne moške pritegnete, kaj je “tisto”, da vstopite v razmerje, ki je že na začetku obsojeno na propad.

Kaj je “tisto”, kar vas prepričuje, da sta si usojena, da sem morata skupaj nečesa naučiti …

Če vam ljudje neprestano skačejo po glavi, vas izčrpavajo, grdo delajo z vami, vas izkoriščajo, nalagajo krivdo, se vprašajte, kaj je “tisto”, kar vam preprečuje, da se postavite zase, da rečete, dovolj je.

Misli, prepričanja, predstave dobilo težo, ko jim dodamo čustva.

Do tega pa zavestno pridemo, ko si dovolimo in upamo. Prepričanja, vzorce iz preteklosti lahko spremenimo relativno hitro, vendar ne tako, da si rečemo, zdaj to prepričanje zame ne velja. Če spremenimo samo v glavi, ne spremenimo ničesar. Lahko se nekaj časa prepričujemo, čez čas pa boste spet na istem.

Spremenite v kombinaciji glave, srca in duše. Že kombinacijo glave in srca je težko razložiti, že da to dvoje povežemo na pravilen način, potrebujemo precej poguma, ne znanja, poguma, in šele naslednja stopnja, ko se v sebi res počutimo varno, ko se dobro počutimo v svoji koži, lahko začnemo povezovanje z dušo.

Tu ne gre več za misli in občutke, preprosto gre za vedenje.

“Vem, globoko, globoko v sebi vem.”

Vaja dela mojstra, več ko boste delali na tem, hitreje in lažje vam bo šlo. Lahko delate sami, lahko vam pomagam, za začetek pa začnite iskati pravo vprašanje. Več časa namenite vprašanjem kot odgovorom.

“Kaj je “tisto”?”

 

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos