Začetek razmerja

Recimo, da sta si dovolj všeč, da se želita ponovno videti. In tako smo v času spoznavanja. Nekateri bi hitro, drugi bi šli počasneje. Kaj je prav in kaj narobe? Oboje in nič. Hitrost spoznavanja je odvisna od vašega značaja, prepričanj, strahov, preteklih izkušenj, ran in bolečin, ki jih nosite s seboj …

Recimo, da si izmenjata telefonski številki. Tu nastane prva dilema.

Kdo se bo prvi klical?

Kdaj je pravi čas, da vzpostavi ponovni kontakt? 

Kaj naj napiše, da bo prav in kaj pričakujete, da bo v sporočilu?

Koliko sporočil je ravno prav?

Tu se nadaljuje začetno navdušenje ali nastanejo prva razočaranja. Ravnamo se po naših prepričanjih. Prepričanja so vedno lastna in ne splošna. Če sta prepričanji dveh relativno usklajeni, ne bo veliko težav. Če pa je prepričanje nekoga, da je po prvem srečanju prijetno sporočiti, da se je imel prijetno in lepo, bo to še isti večer ali naslednji dan sporočil po smsih.

Drug to lahko sprejme na najmanj dva načina: sporočilo ga lahko razveseli ali ga/jo spravi v stisko.

V obeh primerih greste iz ravnotežja. Zdaj bom napisala obe skrajnosti. Vedno pretiravam, ker tako lažje najdete, kaj je “tisto”, pravi vzrok, ki v naslednjih dneh ali tednih lahko povzroči težavo.

Od samega navdušenja se vidite v poročni obleki.

Osredotočite se nase, eno, dve ali pet prijetnih sporočil še ne pomeni, da lahko začnete načrtovati skupno življenje. Poiščite to hrepenečo osebo v sebi in jo na travniku umirite. Vse bo v redu, samo malo bolj se morata spoznati. Poznam pare, ki so ob prvem srečanju vedeli, da je to to. S tem ni nič narobe, ker ni pravila. A osebo na drugi strani še premalo poznate, da bi lahko začeli tako daleč načrtovati. Ja, želite jo ponovno videli in jo spoznati in do tu pojdite. Odgovorite, naj se čuti vaše veselje in to je za začetek dovolj.

Občutite ujetost, tesnobo, strah pred ponovnim razočaranjem.

Osredotočite se nase, eno, dve ali pet prijetnih sporočil še ne pomeni, da vam bo nekdo od zdaj naprej dihal za ovratnik in se kar lahko poslovite od življena, ki ste ga navajeni. So samo sporočila in poiščite sebe v sliki s predpasnikom in za štedilnikom. Zdaj imate možnost predelati ta občutek ujetosti in to naredite.

Izkoristite to darilo življenja.

Lahko se pokaže prepričanje, da ne smete pokazati preveč navdušenja, ker potem ne boste več zanimivi. V tem primeru zaigrate igro plena, nasprotna oseba pa je lovec. Resnično ne veste, kako deluje oseba na drugi strani, vendar ravno s tem imate veliko možnosti, da to igro speljeta. Če je “lovec”, potem mu z vašim odzivom res ne boste več posebno zanimivi. Na srečo boste vedeli pravočasno, da se lahko umaknete. Če igrate igro lovec – plen, jo boste morali igrati dokler bosta skupaj. Včasih se je težko upreti želji in predvsem egu, ki hoče ali celo zahteva, da se nekdo zanj potrudi, na caplja ali da celo prosi. Ali boste to vlogo res lahko igrali naslednjih 30 ali 50 let?

Otresite se želje in postavite v kot ego, dovolj dobri ste in zaslužite si nekoga, s katerim vam ne bo treba igrati.

Morda pride spomin na preteklo razmerje, kjer je bilo na začetku lepo, potem pa ne več. Bojite se, da se bo spet ponovilo. Poiščite to ali te osebe v sebi in jih potolažite. Proces je znan in naj zgodovina ne vpliva na sedanjost, ker vam ne koristi. Bojite se, da boste ponovno ranjeni in ravno s tem, ko želite to preprečiti, delate vse, da se bo to zgodilo. Zdaj imate priložnost, da poiščete to zavedanje v sebi, da ga odstranite in poiščete svojo notranjo moč, ki je zakopana in založena pod vsemi neustreznimi prepričanji in strahovi. Delajte tako dolgo, da začutite, da ste močni, da si zaupate in da znate potolažiti in zaceliti vse, ne glede na potem dogodkov. Na ta način se boste odzivali popolnoma drugače.

Tako boste lahko vi VI – prijetni, sproščeni, zabavni, zanimivi, vredni ljubezni.

Napisano velja v večji meri za ženske. Moški ste malo prikrajšani ali pa tudi ne. Ta veličastni multitasking ni vedno koristen. Denis Avdič je v svoji predstavi povedal nekako tako, da ima moški vedno lahko odprto samo eno datoteko v glavi in na tisto se osredotoča. Ženska ima v glavi odprtih 17 datotek, ene 53 jih teče še v ozadju. Torej, zaprite datoteke. Ko bo treba, jih boste pa odprle.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos