Zasvojenost z dramo 2

Zasvojenost z dramo poskrbi, da izberemo partnerja, s katerim imamo lahko veliko drame. Nesrečni smo in hkrati srečni, ne da bi si priznali. Ni nam dolgčas, dogaja se, ves čas lahko na kaj mislimo – na to, kako ni bilo in na to, kaj bomo naslednjič naredili, da bo. Smo v preteklosti ali prihodnosti, le v sedanjosti ne.

On ali ona morata biti izziv.

Bolj kot me odriva, bolj rinemo vanj/o.

Gre za dramo in ne za ljubezen. Zaljubljenost je drama, ki je lahko tudi prijetna. Neprijetno postane, ko energija zaljubljenosti izgine. Takrat postane praznina, ni več drame, ni močne energije in oseba, ki se zaljublja zaradi drame, bo iskala novo dozo drame v obliki nove osebe, v katero se bo zaljubila. V telesu ponovno potekajo kemični procesi in čutimo vse prijetne metuljčke zaljubljenosti – poteka drama zaljubljenosti.

Smisel zaljubljenosti je velika potreba po bližini z določeno osebo, z njo preživljamo več časa, da se lahko spoznamo.

Odkrivamo, kdo ta oseba je, kako razmišlja, deluje, kakšne so njene vrednote, kako rešuje težave, ali se skladajo z našimi, ali nama je skupaj lepše in lažje ali težje in vse zakomplicirano.

Če je drugo, se razidemo, če je prvo, ostanemo skupaj.

V isto osebo ne moremo biti zaljubljeni celo življenje tako močno, da ves čas “slišimo travo rast” in imamo metuljčke v trebuhu. Hoja pol metra nad zemljo ni ravno najbolj varna, še manj pa smiselna.

Zasvojenost z dramo poskrbi, da izberemo naporno službo, kjer bomo zasuti z delom, kolegica si bo pa čez mizo manikirala nohte.

Zakaj? Ker nezavedno sporočamo: “Daj mi delo, še in še, da bom lahko žrtev.” Kolegica na drugi strani mize te potrebe nima. Žrtev, preganjalec in rešitelj so vloge v drami. Če bi se zgodilo obratno, da bi kolegica imela veliko dela in mi manj, bi naredili dramo, da nas ne cenijo, ker nam ne dajo dela.

Gre za dramo in dramo lahko naredimo iz čisto vsega.

Polna luna, prazna luna, retrogradni planeti so super izhodišče za dramo. Že vnaprej vemo, kakšni bomo. Občutljivi, napadalni, jokavi, sitni, eksplozivni. Prav pripravimo se na to, hkrati stokamo: “Ojej, spet ta luna,” in uživamo. Drama je in ni dolgčas.

Nova predstava, kjer smo sigurni, da nas luna ne o pustila na cedilu.

Neprestano premišljevanje o preteklosti, krivicah je drama. Po možganih se vrti noč in dan. Trpimo, a ne spustimo. Brez tega življenje bi življenje bilo dolgočasno. “Hočem, da starši, partner, otrok … spozna … da popravi,” je nedokončana zgodba, ki nam zagotavlja dramo. Ni dolgčas in ne bo dolgčas.

Premlevamo, premišljujemo, se spominjamo in znova in znova vlečemo na dan.

Ko poskusimo en dan, en sam dan ne premišljevati o preteklosti ali o določeni osebi, ugotovimo, kako zelo smo zasvojeni in kako dobro se počutimo, ko nam to uspe.

Zasvojenosti se ne rešimo z razumom, zasvojenosti se rešimo, ko predelamo čustvene energije v nas.

Iz čisto vsake malenkosti lahko naredimo dramo. Zato, ker nekdo v križišču ne spelje pravočasno, ker je slabo vreme, ker je treba nekaj narediti hitro, ker je treba počakati, ker polži lezejo po vrtu, ker zamuja, ker so trgovine odprte ali zaprte, ker nimamo prave barve šminke, ker si ne želi naše družbe, ker bi neprestano bil z nami, ker … lahko naštevamo po želji.

Vsi ustvarjamo dramo. Niso vse drame enako močne in enako škodljive. Zaljubljenost je prav prijetna, nestrpnost, pričakovanje pred potovanjem ali dopustom tudi. Prijetna pričakovanja so prijetna drama.

Drama je nasprotje miru v nas.

Dvojnosti se v življenju ne moremo izogniti, lahko jo pa uravnavamo.

Prepoznajte dramo, dovolite si jo, tudi če dramatizirate, ste dovolj dobri, močni in sposobni.

Ko jo prepoznate, jo lahko tudi ustavite.

Odločitev je vaša.

Vi se odločate, kaj boste naredili.

Če vam škodi, jo ustavite in ustavili boste stres – če vam drama da polet in zalet, jo ohranite.

Znate, zmorete, predvsem si pa zaslužite.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos