Skupina, delavnica

Dovolj imam toksičnega odnosa

Drage in vredne ženske, žene, partnerke, prijateljice ...

Ali veste, da ste vredne, dovolj dobre in da ni res, kar morda že od otroštva poslušate?

Če verjame ali  začenjate verjeti,

da je z vami nekaj narobe,

da niste pri zdravi pameti,

da je vsem jasno, kako ste čudni in nesposobni,

da je zaradi vas stanje takšno, kakršno je

in da vi, edino vi podirate vse, ker se ne potrudite, vam ni mar, ste brezbrižni, premalo skrbni, premalo sposobni, leni in neumni,

ker ne razumete, kar vam iz dneva v dan govori …

… boste slej ko prej začeli temu verjeti.

Cinično – zaničljiv pogled, ki prebada, naprej nagnjena drža, brada se trese od gnusa, besa ali pasji pogled nemoči, a hkrati obtoževanja:

“Jaz živim zate, diham zate, vse si mi in ti tako. Zavrneš me brezbrižno, nečutno, brez empatije, ne ustrežeš mi, ničesar ne narediš zame. Tako malo prosim, želim, rabim … nikoli si ne bi mislil/a, da si kaj takega sposobna. Res si razočaranje na celi črti.”

Dovolj imam.

Ali imate dovolj težavnih odnosov in si želite spremembe?

Želite opraviti z neprijaznostjo, brezobzirnostjo in egoizmom, ki ga srečujete na vsakem koraku?

Želite izvedeti, kako presekati agresivnost, dominantnost, grobost?

Imate dovolj nesramnosti in grobih napadov?

Morda pa želite izvedeti, kako se ločiti od drame?

Kako se prenehati obtoževati?

Si nalagati krivdo?

Si želite za vsako ceno urediti odnose?

Imate dovolj in si želite končno stopiti na pot notranjega miru in sproščenosti?

Čustveni manipulatorji so bili, so in bodo. Naučimo se, da se ne bomo zatikali z njihovim izkrivljenim načinom mišljenja in ravnanja.

 

Iskreno vam privoščim, da najdete svojo pot, premostite ovire, ki vas sedaj (pogosto nevede in nehote) vračajo v eno in isto situacijo, morda v dramo, odvisnost od odnosa, borbo ali beg, in se naučite postaviti zdrave meje brez občutja krivde ali obžalovanja.

Ljudje se kar sprijaznimo s svojimi težavami in jih sprejmemo kot del življenja. Pa ni treba, da je tako.

Toksične osebe ne moremo spremeniti, ne moremo ji dopovedati, ne moremo ji dokazati, da se trudimo, da smo vredni, da smo sočutni, da nas boli, da pol ure po viharju ne more biti tako, kot da se ni nič zgodilo. Ne moremo povedati, da si želimo biti vredni vsaj toliko kot zadnji sosed ali nepomemben znanec. Ne moremo dopovedati, da si želimo samo mir, razumevanje in ljubezen.

Toksične osebe, čustvenega manipulatorja ne moremo spremeniti.

Toksična oseba nas nujno rabi. Nujno rabi odziv, hoče, da zanikamo, hoče, da dokazujemo nasprotno, hoče, da se zlomimo. Brez tega ni igre, ni drame in na nas ne bi več mogla bruhati gneva, ne bi bili več kontejner za njene frustracije, nezadovoljstvo, zlobo.

Ali ste kdaj slišali, da ste zmešani in da tudi drugi tako mislijo?

Da vsi vedo, da je z vami nekaj narobe, da nimate prav.

Da narobe mislite.

Narobe čutite.

Narobe si razlagate.

In da ste vi tisti, ki težite, ste krivi, naporni, nehvaležni.

Da vas ljudje ne marajo, ampak so z vami samo vljudni.

Borba in dokazovanje je gorivo za toksično osebo. Ko pa spremenimo naše čutenje, spremenimo naš odziv. S tem toksični osebi odvzamemo moč in ne izgubljamo prepotrebne energije.

V skupini – delavnici Dovolj imam toksičnega odnosa dobite več kot 25 ur najbolj neposrednega in (samo)spoznavnega mentorstva.

Ta delavnica prava za vas. Čas je! 

Znanje je moč in zato vam bom do zadnje podrobnosti razložila in boste velikokrat osupli, a razumeli, kako sociopati in psihopati – narcisi in ostale manipulativne osebe – moški in ženske:

⇒ delujejo,

⇒ čutijo,

⇒ razmišljajo,

⇒ načrtujejo.

Poiskali in našli bomo vzroke za:

⇒ krivdo,

⇒ dolžnost,

⇒ manjvrednost,

⇒ krivice,

⇒ nemoč,

⇒ sram,

⇒ stisko in stres,

⇒ dramo,

⇒ strah pred zapuščenostjo,

⇒ odvisnost od odnosa,

⇒ bolečino ob ignoriranju,

⇒ občutje zavrženosti

in za čakanje, da boste začutile, da ste vredne, slišane, videne, upoštevane, pomembne in ljubljene.

Ta prepričanja in čutenja ne bodo več diktirala vašega razpoloženja in vplivala na odločitve.

Toksična oseba je pogosto napadalna brez jasnega vzroka, ali vzrok ni sorazmeren z jakostjo njenega napada. Išče tarčo, najde tarčo in se znese nad njo z besedami ali celo dejanji. Zmerja z zmerljivkami, ki ne sodijo v komunikacijo zrele osebe, obtožuje, zahteva odgovore na najbolj nesmiselna vprašanja, nekaj časa je napadalna, cinična, lahko zamenja vlogo in je najbolj uboga, pohlevna, nemočna, za kar je seveda kriva in odgovorna tarča, obrača besede, laže, prikrojuje resnico, grozi, obljublja … in to traja in traja lahko ure in se pogosto ponavlja, osebe okrog nje hodijo po prstih, so še bolj pridne in še bolj ubogljive. Predvsem pa jih je strah, nejasen strah, ker ne razumejo. Ne morejo razumeti. Ne da se razumeti.


Lahko pa se zgodi, da nas nekaj prime in začnemo noreti in kričati in obtoževati in smo sitni in zajedljivi in kar padamo v neke vloge žrtve, pa nihče nas ne razume, pa nalašč nagajajo, pa samo garamo, pa nihče ni hvaležen, pa imamo dovolj, pa vseeno nam je in tako naprej in naprej v različnih razsežnostih lahko celo do grožnje s samomorom. Ko je oseba v takem stanju, s pogovorom ne bomo prišli daleč. Ne sliši, ne razume, njen notranji zemljevid je postavljen popolnoma drugače. Postavile so ga energije, ki so prišle iz globin. To je v njej, ki občasno pride na dan. Na dan ne more priti ničesar, česar ni v nas. Zato za našo zoprnost, sitnobo, napad ali beg ni kriva luna ali katerakoli druga oseba, ampak »tisto«, različne vsebine v podzavesti, mi se občasno na ven pokažejo v neustreznih čustvih in dejanjih. Ker jih je preveč, nimamo več kontrole, ampak smo čustveno preplavljeni, čustveno ugrabljeni. Razum nima moči, um goni svoje v napačno smer.


Ko vihar mine, ugotovimo, da smo pretiravali. In nam je žal in nas je sram in bi radi popravili in spet silimo ali pa vseeno malo, čisto malo še iščemo izgovore. Potem se vprašamo: “Občasno se obnašam kot toksična oseba. Ali sem toksična oseba? Ali delam škodo ljudem okoli sebe? Ali delam škodo sebi? Ali lahko to spremenim? Hočem spremeniti svoje odzive!”


Razlika med toksično osebo in osebo, ki se občasno obnaša kot toksična oseba je v zgornjem dialogu. Toksična oseba bo zanikala razsežnost drame, minimalizirala bo, rekla bo, da spet pretiravamo, da spet mi zganjamo kraval in da ni z njo nič narobe. Če ji omenimo, naj gre po pomoč, bo zatrdila, da je z njo vse v redu in da smo mi največji pacient in nam pravzaprav ni pomoči. Lahko se zgodi, da se opraviči, ampak opraviči se na način, da krivde ne prizna in opravičilo je le še ena drama, ki ji trenutno paše.


Oseba, ki pa se zaveda, da občasno “pade ven” tako ali drugače in hoče to spremeniti, lahko to naredi. Da se občasno tako obnaša, je vzrok v njeni mladosti, v vzorcih primarne družine in zaradi številnih ran preteklosti. Jeza in užaljenost sta je pogosto maska za nemoč, z dramatiziranjem kličemo na pomoč: “Poglej me, tukaj sem,” in tako naprej. Razlaga sama ni tako pomembna kot uvid in želja: “Hočem drugače. Nočem več raniti ljudi okoli sebe. Nočem več bežati.” In to ni toksična oseba. Le malo dela jo čaka, da se znebi vzorcev toksičnosti.

VIR

Priporočam: Ne odlašajte. Dovolj je bilo. Res je bilo dovolj.

Izvedeli boste, koliko ste toksični osebi pomembni, zakaj vas ne spusti iz krempljev, zakaj je sposobna biti najbolj pozorna in popolna in vas v naslednji sekundi s cinizmom in hladnostjo v očeh odriniti od sebe …
 
V šestih mesecih boste razumeli, zakaj:
 • ste vedno znova verjeli,
 • ste bili vedno znova zbegani in prestrašeni,
 • še vedno čakate prijazno besedo in razumevanje,
 • ne zmorete razumeti in videti najbolj očitnega …
Na primerih se boste naučili prepoznati manipulacijo, ki je včasih, pravzaprav največkrat zavita v celofan, češ da je to le v vaše dobro in za vas najboljše oz. da ste vi vzrok, da je tako, kot je.
obala

Če ste za dober in varen odnos, saj vas toksičen odnos ne zanima več, vas iz srca vabim, da se mi pridružite v spletnem programu Dovolj imam toksičnega odnosa, ki ga bomo še poglobili z individualnimi tretmaji.

V življenju sem bila v preteklosti na nekaj delavnicah, individualnih svetovanjih. V zadnjih letih nisem bila na nobeni, sem pa čutila potrebo, da se nekaj svojih omejujočih prepričanj in škodljivih navad osvobodim. Na podlagi preteklih izkušenj sem se zavedala, da bo rezultat v veliki meri odvisen od moje pripravljenosti, odločenosti, da delam na spremembi. Da ne more noben terapevt ničesar narediti namesto mene. 

Ko sem brala tvoje članke Jana, si me prepričala s tem, ko si v vsaki objavi ponavljala na vas je, ne na meniNičesar ne morem narediti namesto vas. Vredni ste. Ti stavki so bili čista resnica, nobenih lažnih obljub o vsemogočnem terapevtu, ki bo zamahnil s čudežno palico in naredil vse namesto nas. V teh sporočilih sem začutila iskrenost. Jasna in življenjska sporočila so bila druga potrditev, da ne gre samo za naučeno leporečenje, ampak da lahko računam na življenjske napotke. Pa tudi na dnevno podporo, ki jo v začetnih novih korakih človek potrebuje. To me je prepričalo. 

Zakaj delavnica nima modulov?

Življenje ne teče po modulih. Vsak dan se znajdemo v različnih situacijah, za katere nas nihče na vpraša, ali smo pripravljeni in ali smo sposobni. Znajdemo se in to je to. Vsako reagiranje ali nereagiranje  ima posledico.  Reševati na silo ali bežati pred problemi ustvari le še več notranje stiske in poslabša vse – počutje, odnose in eksistenco.

BEAM metoda omogoča, da ne bežimo in se ne borimo, ko ni treba. 

Naučile se boste, kako slediti življenju na prijeten način.

Naučile se boste ustrezno reagirati.

Naučile se boste postaviti mejo na pravilen način.

Naučile se boste, kako obvladati vsakdanje življenje s čim manj notranje stiske, s posledično čim manj stresa in v dobro vas in oseb, ki jih imate najraje.

Naučile se boste zaupati sebi in življenju.

Zato udeležba v skupini prinaša velike spremembe v življenje vsake posameznice.

Teorija je preprosta. Teorijo spraviti v prakso, pa je malo težje. BEAM metoda ni teorija, ampak znanje, ki pride prav vsak, čisto vsak dan.v

Kaj boste dobili v šestih mesecih?

 • dve (2) individualni uri,
 • 12-krat dve (2) uri v varni skupini,
 • šest (6) mesecev intenzivnega dela,
 • šest (6) mesecev samospoznavanja in AHA momentov,
 • številna praktična navodila za delovanje v trenutnem življenjskem okolju in dogodkih,
 • odgovor na številna vprašanja,
 • veliko uporabnega znanja,
 • številne vaje za krepitev notranje moči in zaupanja vase,
 • sprememba avtomatskih neustreznih odzivov v koristno informacijo,
 • šest (6) mesečno osebno mentorstvo v primeru trenutne osebne stiske ali življenjske situacije,
 • podporo med enim in drugim srečanjem.

Kaj potrebujete za sodelovanje v on-line skupini srčnih žensk?

 • pametni telefon, tablico ali računalnik,
 • dobro internetno povezavo,
 • udoben stol,
 • malo časa,
 • dokončno določitev “DOVOLJ IMAM”,
 • in kakšen piškot.

Na online video delavnici lahko sodelujete od kjerkoli brez nepotrebnega zapravljanja časa zaradi vožnje in brez porabe bencina. 


Tehnične informacije:

 • Začnemo oktobra, točen datum sporočim po elektronski pošti.
 • 12 srečanj vsak drug teden med 19:00 in 21:00 uro.
 • Število mest je omejeno in skupina bo majhna (cca. 6 udeleženk), da se lahko vsakokrat na vsakem srečanju posvetim vsaki posebej, ker ste pomembne in vredne.
 • Da boste na delavnici lahko v polnosti sodelovali, bom imela z vsako udeleženko dve individualni online srečanji. Pomembne in vredne ste.
 
Cena delavnice je 425 EUR.

Plačate lahko v petih obrokih:

1. obrok ob prijavi – 125 EUR
2. obrok – 75 EUR
3. obrok  – 75 EUR
4. obrok  – 75 EUR
5. obrok  – 75 EUR
Cena za enkratno plačilo in plačilo na obroke je enaka. 
 

Po prijavi vam po elektronski pošti pošljem vse podrobnosti. V kolikor maila ne dobite v pol ure, sporočite na info@slisana.si ali j.pristovsek@gmail.com

Hvala in veselim se srečanja z vami.

Misli, čas in energijo raje namenite sebi, dobremu počutju in ljudem, ki si zaslužijo vašo pozornost in ljubezen.

Na delavnico sem se prijavila rahlo obupana in predvsem skeptična, če to res deluje. Priznam, metoda se mi je zdela malce “hecna”. Ampak kljub moji skepsi je bilo olajšanje po tretmaju takojšnje in spremembe so se hitro začele dogajati tudi na moji bližnji okolici. Z možem sva se pričela pogovarjati in kar mi je najpomembnejše- tudi sin se je nehal upirati, kar mi je bil največji izziv in hkrati bolečina. Hvaležna, da je Jana stopila v moje življenje in za spoznanje/izkušnjo, da je tudi naša družina lahko povezana.

Šest mesecev intenzivnega dela, samospoznavanja,
AHA momentov, povezovanja, joka in smeha je namenjena ženskam, ki imajo dovolj teorije in hočejo vidne rezultate.

Drage in vredne in ne samo to,

Naredite to, kar so naredile že številne med vami.

Postanite si pomembne.

Znebite se skrbi, ne rešijo ničesar.

Čutite, da ste na varnem.

Začutite svojo vrednost.

Nikomur ne boste ničesar vzele, obogatile boste vse.

Čaka vas neopisljiva povezanost, ki nastane, ko se v skupini znajdemo, na začetku srčne in ranjene in nato pogumne ženske, pripravljene stopiti naprej.

6 mesecev ne boste same. Z vami bom!

Objem, Jana

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

2 thoughts on “Dovolj imam toksičnega odnosa”

 1. res je da te toksični odnos spravlja ob pamet in res je težko ko se ga hočeš znebiti nemalokrat vpliva na vse okoli partnerjev in neznansko boli ko ne veš kaj naj narediš. ampak ali je vaša cena 425 evrov resnično pomoč ali pa le ovira do nje. sedaj je čas ko se ljudje prebujajo in začenjajo zavedati kdo in kaj so in se učijo biti in postati to kar so in ena največjih vrlin ki se je potrebno naučiti je ta da končno in za vselaj nehamo drug drugega izkoriščati. ne pravim da bi svetovanje moralo biti zastonj a kar je preveč je preveč. želite resnično pomagati delujte iz srca z namenom pomoči ne pa finančne blaginje za vas in odrekanjem že tako nemočnim in izgubljenim ljudem. kajti zavedajte se da bomo vsi ki se trenutno ubadamo z toksičnim odnosom slej ko prej tudi sami in ob podpori sočutnih ljudi izvlekli iz teh odnosov. mogoče bo trajalo dlje, mogoče bo bolj boleče a bo iskreno, pristno in dokončno in ob tem se nam ne bo potrebno ukvarjati še z tem z čim bomo plačai položnice, najemnino, nahranili otroke. želim vam lep dan

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos