Ljubiti manipulatorja

Če se zaljubite v čustvenega manipulatorja, preteče veliko časa, da prepoznate manipulacijo. Ko ljubi, ljubi tako kot vas ni še nihče, in ko ne ljubi, vas dobesedno odrine, kot vas ni še nihče. On ali ona, razlike v spolu ni. Zagotavlja vam, da ste edini zanj ali zanjo, v naslednjem trenutku pa ste zadnja smet na svetu.

Privlačen je zaradi svoje moči, dober sogovornik, najboljši ljubimec, vreden, da se zanj potrudite, da mu pokažete, da ste ga vredni. In vedno znova se sprašujete: “Ali me ljubi?” ker govori eno, dela drugo, obljublja tretje … 

Zmeda je popolna. V istem dnevu živite v nebesih in peklu.

Kako prepoznati manipulacijo?

Kako verjeti sebi?

Kako ga/jo zapustiti in se ne vrniti?

Dlje ko ste s takšno osebo, bolj ste ranjeni, bolj ste krivi, manj ste vredni, zamaje se vaša samopodoba, vaš življenjski kompas je zmeden, nič več vam ni jasno, ne veste več, kaj je prav in kaj ne, ne veste več, kako se živi v miru. Drama prevzame življenje, vse se vrti okoli vajinega odnosa, vprašanja, odgovori, seciranje preteklih pogovorov, vsakodnevni čustveni stres pusti posledice. Ljubite ga/jo in se trudite, da bi ga/jo čim manj razjezili, prilagajate se, odpovedujete se svojim željam, dihati začnete z njim/njo.

Kako ven?

Kako živeti brez ljubezni svojega življenja?

Kako ne dvomiti vase?

Potem poglejte vajin odnos in se vprašajte:

“Kdo je to?

Kaj ljubim na njem ali njej?”

Vse, kar je lepo, po čemer ste leta hrepeneli, ste dobili. Darilo. Veliko ljudi tega nikoli ne doživi. A to je vaše. To so vaša čustva, vaši občutki, to je v vas in nihče vam tega ne more vzeti. A to ste vezali na to osebo. Mislite, da vam vse to da lahko le ta oseba. V takšni silovitosti res, a le zato, ker doživljate tudi pekel.

Dva silovita odklona, večna drama, kjer se stvari spreminjajo iz ure v uro, iz dneva v dan.

Zaradi drame so čustva silovita, ki jih z uravnoteženo, stabilno, zrelo osebo ne boste začutili, pa čeprav bo med vama več ljubezni, več razumevanja, več stabilnosti, več zaupanja, več varnosti.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Druge objave

Vredna si
Author picture

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Search

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos