Naj se spremeni

Življenje se spremeni, ko se mi spremenimo. To je teorija. V praksi pa izgleda tako, da bi bilo lažje in bolje, če bi se spremenil on oz. ona. Ko oseba uvidi, da imam morda vseeno malo prav, začne z brskanjem po sebi. En teden ali dva se malo potrudi, potem pa se razočarano javi, da ni nobene spremembe. 

On ali ona je še vedno tak.

Ob vsakem sporočilu, ki ga napišem, se vprašam, ali moje pisanje komu koristi? Ali sem pravilno sporočila? Na svetovanjih pretehtam stavke, ki ga izrečem. In ljudje so še vedno razočarani, ker gre prepočasi, ker se čez noč ne spremeni, ker ne dobijo tistega, kar bi radi, ker se čez noč ne počutijo dobro.

Živimo v času hitrosti in hitro je včasih hitro prehitro. Ta hitrost ustvarja nenehen pritisk, tekmovanje z drugimi, nezadovoljstvo s seboj. Stalno hitenje in prepričanje, da moramo vse videti, doživeti, biti na treh koncih hkrati in spremljati, kje vse so bilo ostali, kaj več so naredili ali doživeli od nas, obenem moramo ves čas močno čutiti srečo, doživljati neprecenljivo, čutiti močno ljubezen do partnerja in otrok in biti vzhičeni nad lastnim življenjem, vodi v izčrpanost. Pravzaprav je paradoks, da ravno ljudje, ki se najbolj ženejo za tem, so v sebi najbolj nezadovoljni in ne glede na to, kako hitijo in se trudijo za lastni užitek, jim stalno polzi iz rok.

Sebe ne spoznamo v enem mesecu. 

Z resnim pristopom v enem letu začnete spoznavati, kaj vse je v vas in kaj vse odloča o vašem mišljenju, zaključkih, reakcija, delovanju. Kako močna so prepričanja. V dvajsetih, tridesetih, petdesetih letih se je ustvarilo toliko energijsko čustvenih povezav, da se v uri ali dveh ne da odmotati cele gore zamotanih niti. Razmerja se ne da popraviti ali spremeniti z enim pogovorom, niti v enem mesecu ne. V letu ali dveh šele ustvarita ponovno zaupanje. Zaupanje prinese čas z dobrimi izkušnjami in ne pogovor ali obljube.

Ampak mi bi hitro, takoj, že včeraj. Nič drugačna nisem od vas. Tudi jaz bi. Saj veste, da ženske hočemo samo eno stvar. To je – VSE. Zato padamo na obljube. Čudežne formule hujšanja. Čudežne kreme. Čudežne kapljice, pomade, pilule, ni da ni. Le da ni treba migati, se truditi in potruditi in da je takoj.

Vem pa, kar deluje.

Ko najdete ravnovesje, harmonijo, ko najdete mir v sebi, je življenje takšno, kot si ga želite. Recept, ki preverjeno deluje.

Tako malo je treba, da je odnos varen, ljubeč, prijeten, miren, podporen … a včasih je za to treba zelo veliko spremeniti v sebi.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Druge objave

Vredna si
Author picture

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Search

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos