Obkrožena sem z jeznimi ljudmi

Kaj pa, če živiš vsak dan obkrožen z ljudmi, ki imajo koleričen značaj in so za vsako stvar jezni? Meni je to zelo težko. Sama sem odraščala, kjer so se nenehno kregali, zato jezo poznam, mi je domača. Nič fajn. Hvala Jana za vse te napotke.

Draga,

življenje z neprestano jeznimi ljudmi je naporno. Najlažje je, če se jim umaknemo, vendar vedno ne gre.

  1. Razumsko predelate

Nikogar ne morete spremeniti. Spremenimo se samo takrat, ko to sami želimo. Vprašajte se, če vaše dosedanje ravnanje ob njihovi jezi prinaša rezultate. Če jih ne, spremenite svoje ravnanje. Z enakim delovanjem dobimo enak rezultat. Poskušajte se spomniti, kako reagirate. Ali se branite ali prepričujete, da se moti ali prosite, naj neha … Karkoli naredite, ni prav, ker jezen človek želi odložiti in tudi odlaga odvečno energijo, ki ga teži na vas. V vas pa je “TISTO”, ki sproži reakcijo in jezna oseba točno to želi. Želi odziv in krog je sklenjen.

Kolikokrat ste že povedali, se branili, prosili, se obrnili in odšli, a vas vedno znova in znova najdejo jezni ljudje. Vprašajte se, kaj je “TISTO” v meni, kar vam ne dovoljuje, da za njih ne bi bili več zanimivi.

  1. Čustveni del

Vprašajte se, kako se počutite ob njihovi jezi. Kaj občutite, kako se počutite?

Ali občutite krivdo, ponižanje, bolečino, prizadetost, jezo, žalost …

Ali se vam zdi, da vas ne upoštevajo, poslušajo, razumejo …

Ali se vam zdi, da komaj čakajo, da najdejo nekaj, kar jih bo razburilo, da se bodo lahko razjezili in vas ponovno prizadeli?

Vprašanja, vprašanja, vprašanja. Več vprašanj, več odgovorov boste dobili. Včasih odgovor pride takoj, včasih je treba malo počakati.

  1. Aktivni del

Pojdite v glavo in postavite osebo iz svoje glave.

Pojdite do srca in ga potolažite, poglejte rane, pozdravite jih.

Poglejte odgovore in poiščite ranjene, žalostne, razvrednotene, neupoštevane notranje osebe v sebi, potolažite jih, peljite na travnik in jih razbremenite. Povejte jim vse, kar želijo slišati od drugih ljudi, od ljudi, ki naj bi z njo lepo ravnali, jo spoštovali, pokazali, da jo imajo radi, da jim je dragocena, da je vredna in da je čudež življenja. Daj temu dekletu na travniku to, po čemer hrepenite in si želite.

Povejte ji, da jeza ni njena, da imajo drugi ljudje težave s sabo, in da ne boste več dovolili, da notranjo osebo ranijo. Njihova jeza niste vi, niste krivi zanjo, ne morete jih rešiti. Našli boste nove in nove ranjene in prizadete deklice, dekleta in ženske. Podarite čas sebi in naredite znova in znova.

  1. Obrambne pregrade

Dlje ko nekdo živi v neustreznem okolju, bolj je občutljiv, in zato hitreje in močneje ranjen. Zato pojdite v prsni koš in si predstavljaj sebe. Predstavljajte si, da se okrog vas naredi obroč, da ste se znašli v mehurčku, velikem mehurju. V tem mehurčku imate dovolj prostora in počutite se udobno. Nato poglej ta obroč.

Ali je dovolj močan, da ste v njem varni?

Ali ga boste okrepili?

Naredite močnejši obroč, če ga rabite. Uporabite lahko vse materiale, ki vam padejo na pamet, lahko pokličete žarke iz vesolja in vsak barvni žarek naredi svoj obroč nad prejšnjim. Tako okoli vas nastane žareč, lesketajoč enobarvni, dvobarvni, mavrični obroč, v katerem ste varni. Počutite se varno.

Jezne besede, ki letijo proti vam, se odbijejo od tega obroča, mehurčka in odletijo daleč stran v vesolje in nikoli več se ne vrnejo. Opozorila bi le to, ne usmerite tega nazaj v človeka, ker se mu bo sesulo življenje. Ne samo njemu ampak tudi njegovim bližnjim. Ne igrajte se s tem, usmerite v vesolje.

Uživajte v občutju varnosti. Z odprtimi očmi začutite obroč, poglej ga. Tako boste kadarkoli lahko preverili, okrepili in občutili varnost.

To je na kratko in za prvo silo. Za kaj več, pa je treba več znanja in malo več dela.

Objem, Jana

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Druge objave

Vredna si
Author picture

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos