Oh, ti moški

Ne maram predalčkanja, ampak včasih je treba narediti kakšno izjemo. Še vedno sem mnenja in v praksi se vedno znova pokaže kot pravilno, če odgovore na vprašanja iščemo v sebi in ne v drugih ljudeh.

“Zakaj to dela, zakaj je tak, zakaj me nima rad, zakaj ne razume, zakaj mu ne morem ničesar dopovedati, kaj naj naredim, da bo drugačen, zakaj ne razume …”

Ljudje še lastnih misli ne poznamo, ne znajdemo se s čustvi, ki v nas divjajo, kako si bomo potem pravilno razložili nekaj, o čemer samo ugibamo.

Torej, kaj se dogaja z moškimi, s katerimi niste srečne in vam povzročajo skrbi in/ali bolečine.

Prvi tip moškega je moški, ki je zelo priden, delaven, zanesljiv. Družina mu pomeni zelo veliko in kot partner veliko obeta. V času spoznavanja sta govorila o hišici, vrtu, psu in dveh ali treh otrocih. Varčevala sta in gradila skupne sanje. Problem nastane čez nekaj let, ko ženska začuti v sebi praznino. Ženska ve in čuti, da jo ima parter na nek način še rad, da je na nek način povezan z njo, a nekaj manjka.

Postala je nujen del hiše, nepogrešljiv del pri otrocih, delu doma in okolici hiše. Je mama in gospodinja. S partnerjem se lahko pogovorita o vsem, le o njenih željah biti ženska pogovor ne steče prav dobro.

On ne razume, kaj bi sploh rada.

Pravi ji, da ji daje vse, da gara od jutra do večera, da ji pomaga pri gospodinjstvu, da ureja okolico, da imata krasne otroke, da je potrebno za toliko stvari še poskrbeti, naj malo še potrpi, da bo kmalu boljše … a leta tečejo in tečejo, a ženska, ki ima vse, nima svojega moškega.

Za ženo nima časa. V spolnosti nastopijo težave, ženska se vse manj počuti ženska in moški se počuti nespoštovan in nerazumljen. Vse bolj in bolj se oddaljujeta.

Drugi tip moškega je moški, ki žensko tako močno ljubi, da ženska postane od tega precej utrujena.

Je prijazen, ustrežljiv, zna biti tudi neizprosen in nesramen.

Nič ni dovolj dobro, nikoli mu ni dovolj njene prisotnosti, hoče vedeti kje je, kdaj pride, s kom je bila, zagotavlja ji, da jo ljubi, kot je ne bo nihče nikoli več in hkrati ji pove, da je nehvaležna in naj bo srečna, da ga ima. Črpa jo, napaja se z njeno energijo, nikoli ni dovolj. Ne glede na to, koliko in kako mu ustreže, njemu še vedno nekaj manjka.

Nikoli ni zadovoljen, njegova ljubezen postane bolj kot ne breme, pravzaprav bi bilo pravo olajšanje, če je ne bi več ljubil.

Tretji tip moškega je moški, ki ima vedno prav. Ta moški je privlačen, izžareva moč in moškost. Je to, kar ženska hoče. Moškega, ki jo bo zaščitil, če bo treba, moškega, na katerega se lahko obrne, če je v težavah, moškega, ki je trdna skala v njenem življenju.

Problem nastane, ker hoče imeti ta moški prav tudi za štirimi stenami. Vedno in vse mora biti po njegovo.

Gre za prave malenkosti, od tega, ob kateri uri mora biti kosilo na mizi, do tega čigava je katera naloga v gospodinjstvu, kako mora biti pospravljeno in zakaj svinčnik ni na svojem mestu. Njegova ženska je njegova in to tudi jasno pokaže. Če se ženska poskuša kadarkoli malo upreti ali narediti po svoje, se nanjo vsuje plaz besed in očitkov, da tega prav pogosto ne poskuša več. Spremeni se nič.

Četrti tip moškega je moški, ki se ga ne da ujeti. To je moški, ki ne prenese bližine. Kakor hitro mu čustveno pridete preblizu, odide, se umakne in se vrne, ko se vaša ljubezen malo ohladi.

To so vroče hladna razmerja, kjer čakate. Čakate, kdaj bo poklical, čakate ali bosta šla skupaj na izlet, čakate in čakate in čakate …

Ko sta skupaj, je lepo do vesolja in potem ga spet ni. To je razmerje od nebes do pekla in nazaj. Ni ga par dni, ne kliče in ne javlja se na telefon in potem pride, kot da se ni nič zgodilo. Kot da ni minilo nekaj dni ali tednov. Tudi če skupaj živita, ne boste nikoli vedeli kam izgine in kje je, povedal bo toliko, kot bo želel.

Na vprašanja ne boste dobili odgovora ali pa bo za lase privlečen, toliko, da nehate težiti.

Peti tip moškega je sanjski moški. Uglajen, privlačen, vse bi ga imele in če ga imate vi, vam ga druge ženske zavidajo. Imeli boste vse, le njegovega srca ne. To je človek, ki ne razume čustev. Ve, da ljubezen obstaja in se je nauči. Nekje v njegovih možganih je vzorec, ki mu govori, kako se človek v ljubezni obnaša.

Vse nekako gre, da prvih težav, ko ne bo vedel, kaj se z vama pravzaprav dogaja.

Težko razume, kako delujejo drugi ljudje. Ne glede na to, kako se morda celo trudi, ljubezni ne boste čutili. Zagotavljal vam jo bo z besedami, ne z dejanji, in ko vam bo hudo, boste ostali sami. Ne zna povezati svojega srca z umom.

Razlika med prej naštetimi moškimi in njim je v tem, da prejšnji nočejo, ta pa res ne zna. Na koncu lahko rečete, da nima srca.

Ti opisi so zelo ohlapni. Vzrok je v notranjih vsebinah, v nezavednem. Preko odnosov spoznavamo sebe in od želje po spoznavanju sebe je odvisno, ali ostanemo na mestu ali bomo s novimi spoznanji osebnostno zrelejši.

In zdaj k vašim vprašanjem. Vaš moški vas ima rad na nek svoj način. Vi bi radi videli, da bi vas imel rad na vaš način. Lahko ga razumete, morda vam bo lažje, ker boste vedeli, da ne gre za vas, ampak zanj. Zaradi sebe se obnaša tako kot se. Lahko mu razlagate, lahko ga peljete na delavnice, k svetovalcem, lahko mu prinesete kup knjig na takšno ali podobno temo, a dokler ne bo on sam želel nečesa spremeniti, se ne bo spremenilo nič.

Človek naredi spremembo takrat, ko jo sam hoče in nič prej.

Obrnite se vase. Ugotovite, kaj pričakujete, kaj hočete, kako si predstavljate, zakaj ste nesrečni … Lahko se vprašate, kaj je “tisto”, kar vas vleče k takšnemu moškemu.

Zakaj drama, zakaj slaba volja, zakaj nezadovoljstvo, kaj drug drugemu dajeta, kako se pogovarjata, kaj sporočata …

Odgovori so v vas. Poiščite jih v sebi, ne v njem.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos