Razlaga BEAM metode 4

Zdaj ste pripravljeni, da greste korak naprej. Ob neprijetnem počutju se vprašajte:

“Kje je ta oseba v meni, ki se ne počuti dobro?”

Stopite do nje, objemite jo in jo odpeljite na travnik, združite in zaključite proces. Na začetku za to rabite čas. Učite se, dvomite, preverjate, ponovno dvomite, obupujete, ponovno poskušate … in bo šlo.

Vaja dela mojstra, če mojster dela vajo.

Ko obvladate, ob naslednjem slabem počutju z odprtimi očmi najdete osebo v sebi, ki se ne počuti dobro, jo potegnete na travnik in proces steče sam od sebe. Ustvarili ste proces, ki ne potrebuje vaše pozornosti, ampak vsake toliko časa samo preverite zato, da se prepričate, ker še vedno dvomite.

Kadar razumsko nekaj veste, hkrati pa čutite drugače, naredite po zgoraj opisanem. V nasprotnem primeru se vklopijo obrambni mehanizmi, ki težavo prikrijejo, ne pa odpravijo. Če kamnov v zaprtem nahrbtniku na vidite, še ne pomeni, da jih ni v njem. Tako nalagamo skale in kamne in se čudimo, zakaj je tako težko, zakaj nikamor ne pridem, zakaj imajo drugi srečo, zakaj se ravno meni to dogaja, zakaj … Verjetno zato, ker v sebi nimajo tega kot vi. Verjetno imajo kaj drugega, ampak mi se itak osredotočimo samo na en del slike, na nekaj puzlov, ki so naša resnica. In spet smo tam, kjer smo začeli.

Te avtomatske procese lahko spremenimo z ozaveščanjem, odločitvijo, vztrajnostjo in znanjem.

Če se vam zdi, da so drugi boljši, lepši, pametnejši, uspešnejši, prijetnejši, da jih imajo ljudje radi, da so radi v njihovi družbi, potem vse to povejte svojemu otroku na travniku. Na ta način popravljate samopodobo. Težko je govoriti sebi, lahko je govoriti drugemu. Če imate stik z notranjim otrokom, se vprašajte, kaj čutim, ko ga “gledam”, ko ga zaznavam.

“Ali si ta otrok ne zasluži sreče ali brezskrbnosti?”

“Ja, si.”

Torej mu to povejte.

“Tu si na varnem, toplem in mehkem. Tu si zato, da se naučiš biti spet srečen in brezskrben.”

Ponavljajte. Časa imate dovolj. Če se vam zdi, da ga nimate, poglejte za kaj ga porabljate.

V kaj vlagate svoj čas? Čemu namenjate svoj čas?

Katere misli, trditve ali dvomi so zdaj v vaši glavi?

Katere so bile pred eno uro?

Včeraj?

Kaj ste mislili preden ste zaspali?

Na kaj ste mislili včeraj popoldan?

Ali vam je koristilo?

Ali ste prišli do novega spoznanja?

Ali ste karkoli rešili?

Ali vam je odleglo?

Če ja, odlično.

Koristno ste porabili svoj čas. Koristno ste vložili svoj čas.

Če je odgovor ne, pomeni, da ste svoj čas, ki ste ga imeli uporabili nekoristno. Čas imate, vprašanje je le, kako ga porabite. Prioriteta. Pomembnost. Ponovno poglejte svojo lestvico pomembnosti. Spet smo na začetku.

Kaj je bolj pomembno in kaj manj?

Ali tudi delujem tako?

Ali svoj čas namenjam tistemu, kar je res pomembno, ali kar tako, kar pač pride?

Odgovori so v vas, ne v meni. Moji odgovori so ustrezni samo zame.

Če ste se odločili, da želite mirnejše, prijetnejše življenje, če ste se odločili, da želite zaceliti rane preteklosti, potem čas, ki ga imate, namenite sebi.

Povejte notranjemu otroku vse, kar želi slišati. Povejte mu vse, kar si vi želite slišati. Če vam starši 50 let niso povedali, da vas imajo radi, vam tudi zdaj ne bodo.  Ampak vi povejte to svojemu notranjemu otroku.

Če so vas kritizirali in zavračali, povejte deklici na travniku, da je ne boste nikoli zapustili. Opravičite se, ker ste jo pustili tako dolgo samo, žalostno, osamljeno, krivo. Niste vedeli, da obstaja, niste vedeli, kako do nje, niste vedeli, kaj sploh lahko storite. Prosite jo za čas, da ji lahko dokažete, da to kar govorite, mislite resno.

Samo čas prinese zaupanje.

Morda boste na začetku jokali, morda bo težko, morda vam ne bo šlo. Ni treba povedati vsega naenkrat. Pojdite postopoma, toliko kolikor zmorete. Ponavljajte, čez nekaj dni, tednov ali mesecev boste povedali več, ne bo več tako hudo, težko, boleče. Vaš notranji otrok bo razbremenjen, čutili boste olajšanje, vaš notranji otrok se bo začel brezskrbno igrati, skakati, plesati, risati, se gugati. Bolje, kot se bo počutil vaš otrok na travniku, bolje se boste počutili vi.

Zmorete, znate, sposobni ste in vredni ste. Predvsem ste pa na varnem. Imate nadzor.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos