Razlaga BEAM metode 3

Poiščite svojega notranjega otroka. Stopite do njega, odpeljite ga na travnik in potolažite. Naredite vse, da se bo počutil čim bolje, povejte in obljubite in obljubo držite. Povejte mu vse, kar si želi slišati. Prepustite se in govorite, ga tolažite znova in znova. Povejte mu, da je na toplem, varnem, mehkem, da ni sam, da je več kot dovolj dober, ni kriv, da vam je pomemben, da je vreden, da je čudež življenja in svet brez njega ne bi bil popoln.

Prepustite se, govorite, tolažite tako dolgo, da ga pomirite.

Vadite, da boste z odprtimi očmi “videli” tega otroka v sebi. “Notranji otrok” je izraz in naj vas ne moti, če vidite ali slutite odraslo osebo. Na začetku ponovite 10 krat ali 50 krat ene in iste besede. Šlo vam bo vedno bolje in bolje. Povezujete se s seboj, ustvarjate in polnite “prostorčke”, da lažje živite in ustrezneje reagirate. Ustvarjate proces, ki ga boste v naslednjih tedni in mesecih sprožili z eno ali dvema besedama in vaš notranji otrok se bo počutil varno in ustrezno. Postopek je znan, opisan je tudi v knjigi Čarobni odnos.

S pomočjo notranjega otroka se povezujemo s seboj, s svojo dušo.

V nas se naseli mir. Na začetku smo presenečeni, ker tega sploh ne poznamo več. Ko se notranji otrok dobro počuti, izgine strah, nezaupanje, stiska, imamo občutek, da zmoremo življenje.

To je korak naprej od gašenja požara.

Na začetku preprečimo, da bi se neustrezna čustva razplamtela do te mere, da se skoraj nimamo več pod kontrolo. Veliko dela manj dela je, če se z neko težavo, nestrinjanjem ustrezno soočimo, ali če moramo še popraviti, kar smo naredili zaradi zunanjih ali notranjih izbruhov. V vlogi napadalca se redkokdo počuti dobro.  Slabo se počutimo, če ne upamo povedati svojega mnenja, če smo vlogi žrtve. Ne koristi nam, ne koristi ljudem okoli nas, še najmanj pa koristi našim otrokom.

Naslednji korak je, ko z odprtimi očmi opazujemo, kako se notranji otrok počuti. S stavkom ali dvema po potrebi ohranjamo to stanje:

“Na varnem si. Dovolj dober si. Nisi kriv.”

Izberite stavek ali dva po občutku. Sporočite tisto, kar rabi. Opazujte, kako se počutite. Občutite moč, občutite, da zmorete, ni se vam več treba bati, da bi vas čustvene energije obvladale, čutite, da zmorete vsakdan.”

Zmorete, znate, sposobni ste in vredni ste. Predvsem ste pa na varnem. Imate nadzor.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos