Metuljički so, metuljčkov ni

Recimo, da sta si dovolj všeč in si želita več časa preživeti skupaj. Naj se vam ne mudi. Ne preskakujte časa spoznavanja. O času spoznavanja lahko veliko slišite v videih. Izkoristite ta čas. Spoznajte sebe, spoznajte njega.


Metuljčki so ali pa jih ni. Metuljčki, tista zaljubljenost, ko slišiš travo rast.

Zaljubljenost ni ljubezen.

Zaljubljenost je projekcija lastne slike o partnerju v drugo osebo. Zaljubljenost je nihanje iz harmonije navzgor. Na lestvici ravnovesja, harmonije od 1– 10, smo nekje na 73 ali 767. Pod kontrolo nimamo ničesar, ne misli, ne občutij. Saj pravimo, da kar letimo, da sploh nismo na zemlji. V zaljubljenosti je vse rožnato, čudovito, prekrasno, idealno. Ta energija je tako močna, da prevlada nad tistim, kar se že na začetku pokaže, da ni dobro. V nas ali v njem.

“Bo že,” in spregledamo. “Bo že,” in potlačimo.

V zaljubljenosti smo dobesedno ugrabljeni. Nismo sposobni videti realne slike, realnega stanja. Čustvena posoda je tako polna, da iz nje kar kipi. Tako je čudovito, da si ljudje neprestano želijo teh občutkov. Je kot droga, ki je nočemo pustiti.

Ob tako močnem čustvenem vzponu slej ko prej pride tudi padec.

Če je ta padec na lestvici harmonije nekje do 4, osupnemo, kot na smo izgubili rožnata očala in drugo osebo, dogodek ali naše pričakovanje vidimo v precej realni luči. Če pa je padec pod 4, se v trenutku sprazni čustvena posoda, bolečina je močna, ego podivja, hrepenenja zahtevajo, preteklost udari na dan, misli podivjajo. In spet smo ugrabljeni.

Več kot je nepredelanih čustvenih ran preteklosti, ki so ustvarila škodljiva prepričanja, bolj neustrezno boste odreagirali.

Jeza, užaljenost, maščevanje, izražena ali pasivna agresija navadno spremljajo tak padec. Tak padec je morda povezan s čisto nepomembnim dogodkom, ki v vas sproži buren odziv. Osebam, s katerimi individualno delam svetujem, naj v takem slučaju raje najprej pokličejo mene kot njega in naj se raje pogovorijo z mano. Ko “pogledava” kaj se je pravzaprav zgodilo, da je občutek odrinjenosti, osamljenosti, spregledanosti, nepomembnosti, strahu pred zapuščanjem zaradi preteklosti premočan. Z BEAM metodo uspešno ublaživa, odstraniva premočno energijo občutij. Pride do olajšanja in ob ponovni ocenitvi dogodka največkrat ugotovi, da je bila reakcija preburna. Zaradi preteklosti.

Sebe spoznate v odnosu, ne na samem doma na kavču.

Predelujte stvari sproti, ko pridejo na dan in ne čez en teden. Če ali ko se vam to zgodi, se najprej ustavite. Na to se pripravite, ko ste v ravnovesju, harmoniji. Ustavite se in se vprašajte, kaj se v vas dogaja. Kaj se je pravzaprav zgodilo? Kako bi moralo biti? Kako se počutite? Kaj ste pričakovali?

Kako bi ocenili, če bi se to zgodilo ali dogajalo najboljši prijateljici, hčeri?

Ne postanite orkan (dodajte svoje ime), ki ruši vse, kar mu pride na pot. Ljubezen med vama je morda začela rasti, drobna rastlinica, ki rabi prave pogoje, da zraste v močno in zdravo drevo, zato jo tak orkan že na začetku lahko močno poškoduje, užaljenost pa primerjajmo s pomanjkanjem vode. Saj veste, kako pravijo, ljubezen je treba zalivati in negovati. Orkan in pomankanje vode vas od tega, kar želite, oddaljujeta.

 

Včasih težave povzroča pomanjkanje metuljčkov. Z osebo se dobro počutimo, lepo nama je skupaj, nobenih vzponov in padcev ni, zdi se, kot da se stvari na umirjen način postavljajo na svoja mesta.

In se vprašamo, “Ali je to to?”

Kar tako, enostavno, prijetno, brez problemov. Nič posebno se nam ni treba truditi, lahko sem jaz in takšen/takšna sem sprejet/a, dovolj dober/dobra. Nič se ne dogaja, pravzaprav je kar dolgočasno, ni vroče, ni hladno, ni čustvenih nihanj. Ampak lepo, tako hudimano dobro, lepo, prijetno in enostavno.

 

Če je vaše prepričanje, da se prava ljubezen začne z močno zaljubljenostjo, boste imeli precej težav. Če je vaše prepričanje, da se je za ljubezen treba potruditi in boriti, tudi. Če ste čustveni adrenalinski odvisnik, je tak odnos za vas predolgočasen. Nič se ne dogaja. In boste začeli brez vzroka sitnariti in iskati težave. Kot v filmu. Najprej je zasnova (vidva), nato zaplet (nekaj je narobe), ki preide v vrh. Tu je veliko energij, nekaj se dogaja, ne vemo, kako se bo razpletlo, dražeče je, mikavno je, adrenalinsko, na kupu je veliko čustvenih energij, ni prijetno, je pa vznemirljivo in malo mazohistično. Seveda tega ne priznamo in smo ali žrtev ali napadalec. Potem se vse skupaj prevesi v razplet, ki lahko traja nekaj ur, dni, tednov ali mesecev in še končno peti del, razsnova, ki se lahko konča na več načinov:

Se totalno skregata in razideta.

V tem primeru ste žrtev, ker se ni izšlo po vaših pričakovanjih. Niste se želeli raziti, želeli ste triumf, zmago, občutek, da ste kraljica, najboljša, edina. Želeli ste, da se hormon sreče izloča v neomejenih količinah. Želeli ste občutiti evforijo, zdaj je spet fantastično. Ustvarite nova napačna prepričanja, vsi so enaki, ni me vreden, ne smem zaupati, samo izkoristil me je, če bi me imel rad bi …

Doživite želeni triumf.

Občutki so fantastični, neskončno se ljubita, spravni seks prekaša vse ostale. Ko pridete spet v harmonijo, vse skupaj ponovite.

Se nekako pobotata.

Triumfa ni, noben od vaju ni pripravljen odnosa zapustiti, ostajata vsak na svojem bregu, s svojimi ranami, zamerami, jezo, razočaranji.


Vi veste, kaj hočete in samo vi ste tisti, ki se odločite, kako boste reagirali.

O svojih čustvih in reakcijah odločate vi.

In to je tako težko priznati in sprejeti. Prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Zato se vedno usmerimo na drugega. On je tisti, ki me pripelje do tega, da tako reagiram. Z njim je nekaj narobe. Če on ne bi to in bi ono, bi bilo drugače. Če on …


Obrnite se vase in se vprašajte, zakaj rabim dramo. Kaj dobim? Kaj mi manjka? Kako bi to lahko dobila drugače? Ali to sploh rabim? Ali je samo napačno prepričanje?

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on twitter
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos