Strah je eno od številnih čustev in občutij v nas. Je koristen in ne da bi se zavedali, nam je že neštetokrat rešil življenje. Problem nastane, če ga je preveč.

Sporoča nam, da nismo močni, da ne zmoremo, da si ne smemo zaupati, da se bo zgodilo nekaj groznega, da ni nikogar, ki bi nam pomagal, nas rešil.

Dvomimo vase in smo zaskrbljeni ali jemo dovolj zdravo hrano ali se bomo prav odločili ali se bo kar nekaj zgodilo in bo konec vsega.

Strah lahko prevzame nadzor in upravlja z nami. Ne zaupamo si, ne znamo se ustaviti, lahko postanemo kompulzivni ali obsesivni. Ponavljajoče in nekontrolirane strašljive misli nam škodujejo, strah pa povečujejo.

Prebiramo članke z bombastičnimi naslovi, kaj vse je škodljivo, kaj vse je lažnivo in kakšne grozote nas čakajo. ne moremo se ustaviti, me moremo se oddahniti in vse bolj in bolj nas vleče v krog strahu.

Bolj in dlje kot smo v stanju strahu in stresa, več življenjske energije izgubljamo, bolj sami sebi jemljemo občutje moči, manj si zaupamo in strah okrepimo.

Strah je alarm za telo, da je v nevarnosti in zato se sprožijo stresni mehanizmi. Stresni mehanizmi so namenjeni naši rešitvi. Ker realne nevarnosti ni, ker se vse odvija znotraj nas, fiziološki procesi škodijo telesu.

Tako nekaj, kar je namenjeno naši rešitvi postane naš uničevalec.

Če smo prepričani, da nam nekaj škodi, potem nam to res škodi.

Če smo prepričani, da nam nekaj ne škodi, potem nam to ne škodi.

V obeh primerih imamo prav.

V prvem primeru znižujemo frekvenco in slabo energijo, v drugem jo ohranjamo.

Prepričanja stremijo k temu, da se potrdijo. Včasih zapademo v stanje, kjer za vsako ceno hočemo potrditev, kompulzivno iščemo tako dolgo, da jo najdemo. Potem smo nekako pomirjeni, ker je res, in hkrati vznemirjeni, ker je lahko strašljivo. Ves čas pa sporočamo sebi, da smo nesposobni, nemočni, ne zaupamo si in si ne verjamemo.

Nismo umirjeni.

Ne čutimo notranje moči in miru.

Srce postavimo na stranski tir, nimamo časa zanj, hkrati pa trdimo, kako so nas drugi ljudje prizadeli, razočarali, nalagali, zavrgli, prevarali, da jim je vseeno za nas …

Z nezaupanjem vase postavljamo blokade in pregrade, ki preprečujejo, da bi bila življenjska energija močnejša. Sami sebi jemljemo moč.

Ne počnite tega.

Obrnite se navznoter.

Sploh ni treba veliko, da postane življenje in doživetja drugačna, lažja, varnejša in prijetnejša.

Odpravite strah. Preveč ga je in ne koristi.

Poiščite občutje zaupanja vase. Včasih traja, da ga najdemo ali ponovno zgradimo.

Poiščite notranjo moč. Skriva se globoko v našem jedru, zato je tudi tako močna. Včasih traja, da se do nje dokopljemo.

Vzpostavite mir v sebi. Včasih traja, da se znebimo misli, strahu, napačnih prepričanj, ki so kot plevel, ki se nezadržno razrašča.

Telo je naš prvi dom.

Dobro poskrbimo zanj.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos