Otrok v meni in notranji otrok

“Otrok v meni” in “notranji otrok” sta dva različna pojma. Ne prvi, ne drugi nista otipljiva in mnogi ju zamenjujejo ali mislijo, da sta eno.

Izraz “imeti otroka v sebi” pomeni, da kot odrasli čutimo otroško brezskrbnost, razposajenost, zvedavost.

Čutimo željo po odkrivanju, raziskovanju, iskanju zaklada, imeti iskrice, nagajivost, narediti nekaj izven “pravil” odraslosti, narediti to, kar otroci lahko delajo, za odrasle se pa to ne spodobi ali ni primerno, ker smo vendar odrasli.

Če imate dobro vizualizacijo, “otroka v sebi” lahko vidite kot otroka, ki je nasmejan, razposajen, ki se želi sprehajati po dežju brez dežnika, skakati po lužah, plezati po drevesih, se voziti na vrtiljaku, se kotaliti po hribu, valjati po travi, opazovati mravlje, božati ježa, skakati od veselja in sreče, razgrajati, jesti na kavču pred televizijo, iti spat z neumitimi zobmi …

Z zaznavo “otroka v sebi” in s tem, da si dovolimo otroško brezbrižnost in brezskrbnost, za nekaj časa pozabimo na skrbi vsakdana, položnice, kredite, hipoteke, zahteve v službi, pričakovanja okolice, biti ustrezen, biti dovolj dober, če ne celo odličen …

S tem nevtraliziramo vsakdanji stres, adrenalinski stres, manj možnosti je, da bomo izgoreli, dvigujemo frekvenco življenjske energije.

“Otrok v nas” je v celem telesu, v vsaki naši celici in tam tega srečnega, nabritega, razposajenega, brezskrbnega otroka, oz. to frekvenco energije tudi pustimo.

“Notranji otrok” je povezava z našo dušo. Tudi “notranjega otroka” lahko vidimo ali vsaj zaslutimo, kakšen je in kako izgleda. Je takšen, kakršne čustvene energije so v nas in do katerih z razumom ne pridemo.

Obrambni mehanizmi nas ščitijo pred spomini težke preteklosti, kar je dobro, po drugi strani pa preprečujejo, da bi te boleče spomine, to energijo, ki nam dela v vsakdanu težave, odstranili.

Dogaja se, da se razumsko prepričamo, da smo srečni, ko pa poiščemo notranjega otroka, je ta žalosten in nesrečen.

To pomeni, da smo žalost potlačili globoko v sebi in z razumom do nje ne pridemo, pridemo pa z notranjim otrokom. Notranjega otroka potolažimo in mu omogočimo vse, kar želi.

Ne puščamo ga vnemar. Ne puščamo, da spet čaka, da je še naprej nesrečen, da je kar nekje, sam, osamljen, na hladnem.

Notranji otrok je “vidno in otipljivo” orodje, s katerim lahko zelo hitro in učinkoviti pozdravimo rane preteklosti, izboljšamo samopodobo in damo sebi to, kar bolj ali manj uspešno iščemo pri drugih ljudeh in v svetu.

Notranji otrok tudi ni vedno otrok, ampak je lahko deklica, dekle ali ženska, oz. deček, fant ali moški. Če se vam je v odrasli dobi zgodilo nekaj hudega, lahko te rane, žalost, bolečino, razočaranje nevtraliziramo samo z odraslo osebo, ki se ji je to zgodilo in ne z otrokom, ki te izkušnje nima.

Če se boste podali na iskanje notranjega otroka, boste vedno znova in znova našli različno razpoloženega in različno starega.

Odpira se plast za plastjo – od utrujenosti, žalosti, nemoči, nerazumljenosti, sramu, prestrašenosti. Ko vedno znova in znova “notranjega otroka” potolažite, predelujete, celite, spreminjate svojo notranjost, spreminjate notranje vsebine in zato se spreminjajo odnosi, dogodki in svet.

Če hočemo v življenju kaj spremeniti, potem spremenimo notranje vsebine.

Spremenimo zaznavanje.

Spremenite čustveno frekvenco v sebi.

Poiščite “otroka v sebi” in se mu občasno prepustite in poiščite “notranjega otroka” in mu povejte vse tisto, po čemer hrepeni.

Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Komentarji

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

Druge objave

Vredna si

Draga vredna in pomembna,

slišana si.

Ali veš, da si čudovita?
Ali veš, da si dovolj dobra?
Ali veš, da je to dovolj?

Pojdiva drugače.

Če bi gledala film svojega življenja kot nepristranski opazovalec, bi rekla:
“To žensko občudujem. Vredna, pametna, sposobna, dovolj dobra, pomembna …”

To si TI. Rada bi, da vidiš sebe v pravi luči. Vredna si, zato ker si. Slišana si. Pomembna si. Si čudež življenja in svet brez tebe ne bi bil popoln.

Nesi to sporočilo dalje. Odnesi ga svoji prijateljici, sestri, znanki. Naj ve, da je tudi ona čudovita, da je čudež življenja.

Objem 🌻
Jana

Hvala, ker delite 💖

Email
Facebook
WhatsApp
Twitter

Zadnje objave

Čarobni odnos

FB skupina - nadgradnja knjige Čarobni odnos