Borim se s svojo zavozlanostjo, ki je posledica odraščanja ob neuravnovešeni, histerični, nadzirajoči materi. Vse to vem. Jana mi je pomagala, da sem se čustveno toliko odmaknila od nje, da se ne čutim več dolžna skrbeti za njeno počutje. To, kar sem s pomočjo knjig in vsemogočih tehnik poskušala zadnjih 20 let, mi je uspelo s poslušanjem nekajminutnega posnetka! Draga Jana, vaše metode očitno delujejo.

Čustvena stiska in uničujoč stres

Čustvena stiska je notranja resnična ali namišljena zaznava nevarnosti. Stres je telesni, duševni in vedenjski odziv organizma na zunanje in notranje dražljaje. Ko je porušen notranji mir, se telo odzove z reakcijo – stresom. Reakcijo lahko fizično čutimo  na telesu. Poveča se srčni utrip, dvigne se krvni pritisk, pospeši se dihanje, izločajo se stresni hormoni …

Posledica čustvene stiske so bolečine v želodcu, hrbtu, glavobol, migrena, lahko se pojavi vrtoglavica, tremor, slabost … 60 – 80% bolezni je psihosomatskih. To pomeni, da čustvena stiska poganja stres, zaradi katerega se bolezen pojavi, oz. bistveno pripomore k poslabšanju zdravstvenega stanja. Bolj kot smo čustveno utrujeni, oslabljeni, nižji je prag, kjer stres nastopi.

Za telesno zdravje je torej ključnega pomena dobra čustvena kondicija, vrhunska čustvena moč. 

Lahko zaupas

Panična motnja

Panična motnja – smrtni strah. Umrli bomo. Dihamo, grozljivo nas odnese, v življenju hujšega še nismo doživeli. Mislimo, da nam odpoveduje srce. Urgenca – EKG – in zdravnik: »Gospa, nič vam ni, samo panični napad. Dobili boste pomirjevalo. Tudi za domov vam bom nekaj napisal.«

Zbeganost, osramočenost. “Z mano je nekaj grozno narobe.” Pa ni. Samo čustveno smo preveč izčrpani in telo in duša kričita pa pomoči.

“Treniraj. Rabim čustveno kondicijo,” kriči telo.

Vredna Dovolj dobra Slišana Sprejeta Pomembna si 💖

Tesnoba, fobije, OKM

Čustvena stiska se iz občasnega nelagodja lahko nakopiči v tesnobo, ki je vse bolj pogosta. Tesnoba, anksioznost, ki boli, tišči, peče in imamo veliko skrbi. Svet postaja siv, nevaren. Vse manj zaupamo vase, strahov in demonov je vse več. Strah nas je vožnje, strah nas je množic, izogibamo se velikih trgovskih centrov, ne maramo se izpostaviti, groza nas je, če nas kdo ogovori, v prsih peče, duši, tišči. Zbujamo se tesnobni, ne vemo zakaj, ne znamo si pomagati. Pogrezamo se v črno luknjo.

Lahko ustvarimo ritual umivanja, prižiganja in ugašanja luči, preverjanje aparatov, zaklepanja vrat, umivanje rok, stranišča, posode – 5x, 15x, 50x … preverjanje, dvom, preverjanje, sram, preverjanje, perfekcionizem, stroga pravila, brezkompromisna doslednost. Ritual in prisilna dejanja so še edino, ki pomaga, da imamo kolikor toliko nadzora nad življenjem, ker smo čustveno izčrpani.

Občutja krivde, sramu

Občutje krivde je najpogosteje napačno občutje, ki nastane zaradi notranje razlage ali ker nas nekdo nečesa obtoži. Krivda je brezmejna in nikakor ne moremo dokazati sebi ali drugim, da nismo krivi. Vzrok je v nezavednem. Lahko racionaliziramo, a krivdo še vedno lahko čutimo.

Enako je s sramom. Naše notranje vsebine določajo, česa se moramo sramovati in zunanji dogodki norčevanja iz preteklosti so še vedno živi. Hočemo se skriti, nočemo se izpostaviti, nočemo se ponovno osramotiti in mislimo, da se nam bodo drugi smejali in se nam  posmehovali. 

Samopoškodovanje, motnje hranjenja

Samopoškodovanje, motnje hranjenja – anoreksija, prenajedanje, bulimija, ortoreksija, želja po nadzoru življenja, ublažitev notranjih stisk, za trenutek odleže, potem se peklenski krog spet začne.

Drugi ne dolocajo

Beg

Beg v delo, šport, odnose, spolnost, igre na srečo, prijatelje, splet, droge, alkohol …

“Bežim, ker ne zmorem. Življenje je pretežko. Nimam čustvene moči za vsakdan.”

Nočemo slišati, videti, vedeti – gudvajb, pozitiva, nahajpanost so izrazi sedanjosti, pod katerimi se lahko sesuva naš čustveni svet.

Težavni odnosi

Naše notranje vsebine določajo, kako se moramo obnašati drug do drugega. Če temu ni tako, je narobe. Notranji nemir, nezadovoljstvo, jeza, ponižanje, sram, ego … Zlepa ali zgrda hočemo priti do … do česarkoli že, pa če vemo ali ne. Pravimo, da ljubimo in bežimo, pravimo, da ljubimo in ranimo, pravimo, da …

“Zahtevam spoštovanje, ubogaj, bodi hvaležen, žrtvujem se, ljubi me, bodi pozoren,” in še in še brez konca. Drug naj mi da vse, kar čustveno rabim, da bom vredna, na varnem, pomirjena, dovolj dobra. Ne gre in zato lahko gnjavimo sebe ali drug drugega do neskončnosti. Kričimo, jočemo, bežimo, silimo, prosimo, izsiljujemo, jadikujemo, dramatiziramo, obtožujemo, manipuliramo … a ne deluje. Dolgoročno ne deluje. In nihče ni srečen. In vsi so ranjeni.

Lastninjenje in samoumevnost – tu si in to je to. Naju pogoltne vsakdan. Vse drugo je bolj pomembno, kot jaz in ti. Potem se čez leta vprašamo: “Kdo sem jaz in kdo si ti?” Pa smo mislili, da bova na starost z roko v roki.

“Vem, kaj drugi mislijo o meni. Vem, kaj naklepajo. Vem, kako mi hočejo škoditi.” Teorija zarote je v svojem elementu, drama na vrhuncu, nemir, nemoč, jeza, užaljenost in ostala silna čustva nas ugrabijo. Nimamo nadzora. Nismo več gospodar svojega telesa. 

Ne uničimo to, kar nam ne najbolj pri srcu, kar si najbolj želimo in kar nam je najbolj pomembno zato, ker nimamo pod kontrolo svojih čustev. Vpliva na to, kaj bomo čutili, nimamo. Imamo pa vpliv na to, kaj bomo s tem občutenjem naredili.

Čustveni vihar je drama, ki škodi nam in ljudem, ki jih imamo radi.

Bioenergijska Emotivno Aktivna Maturacija (BEAM)

BEAM  metoda je izpopolnjen varen proces vizualizacije (glej Vizualizacija v literaturi), s katerim se dotaknemo globokih neustreznih in bolečih čustvenih stisk, boleče preteklosti, notranjih blokad in konfliktov v nezavednem, neustreznih in škodljivih prepričanj, spremenimo slabo oceno o sebi v dobro.  Tako korak za korakom utrjujemo duševno moč, čustveno stabilnost in posledično boljše telesno počutje.

BEAM metoda daje znanje in orodja, s katerimi prepoznamo in obvladamo notranje stiske – uničujoč stres.

Na ta način se neprijetnih čustev ne bojimo več, obvladamo stisko, odpravimo bolečino in lahko začnemo s spoznavanjem sebe na varen način, dnevno krepimo zaupanje vase, dvigujemo čustveno stabilnost in se notranje umirimo. Zaradi notranjega občutja moči in zaupanja vase vsakodnevni dogodki ne povzročajo pretiranih skrbi in neobvladljivega stresa in zato dojemamo, analiziramo, razumemo, reagiramo, rešujemo na zrel, odgovoren in ustrezen način. 

Custvena moc

Nezavedno je prepleten labirint prirojenih, naučenih, izkustvenih, vsiljenih osebnih značilnosti in lastnosti, prepričanj, dogm, pravih in napačnih zapisov. Kaj je v nas, lahko izvemo, če opazujemo sebe, kako dnevno doživljamo sebe in okolico. Ker ni vedno prijetno, ker včasih naletimo na stvari, ob katerih se slabo počutimo, se borimo, bežimo, zamrznemo – raje zanikamo, pometemo pod preprogo, zrcalimo in še in še, samo da se nam ni treba z določenimi stvarmi soočiti. Ker boli. Ker nismo kos. Ker …

Z BEAM metodo celostno pristopimo k reševanju nekega problema. Tehnika izvajanja omogoča, da nadzorujemo in odpravljamo čustveno bolečino, spremenimo neustrezne reakcije, vidimo širšo sliko določene situacije. Na ta način lahko najdemo globlji vzrok za določeno občutenje, napačno ali neustrezno razumevanje, obnašanje, težave, motnje in celo bolezni.

Vsakodnevno  z enostavnimi, hitrimi in učinkoviti vajami zmanjšujemo stisko – stres, zato se bolje počutimo, smo lahkotnejši, bolj sproščeni, bolj razumevajoči, bolj sočutni, bolj čuječi do sebe in drugih, lahko smo takšni, kot želimo biti.

Vizualizacija je notranja predstava – predstavljamo si lahko osebe, predmete ali počutje. Z vajo lahko zmožnost vizualizacije natreniramo do te mere, da vizualiziramo z odprtimi očmi, zato je BEAM metoda je pisana na kožo ljudem, ki jim odgovarja aktiven pristop, želijo hitre spremembe in nočejo delati na silo, ampak biti uglašene s svojo notranjostjo, s svojim notranjim glasom, s svojim srcem, s svojim bistvom.

Naredite prvi korak k rešitvi. Pri ostalih bom z vami. Obljubim.

pexels-ava-motive-1236678

Individualno svetovanje z BEAM metodo

Stanje čustvene oz. duševne stiske povzroči začaran krog strahov, tesnobe, nespečnosti, zdravstvene težave, kronično utrujenost, slabe odnose, nerazumevanje in številne nevšečnosti in vse več težav. Boljše počutje, notranjo umiritev, zaupanje vase boste začutili po prvi uri individualnega svetovanja z BEAM metodo. Med enim in drugim svetovanjem po potrebi nudim vso potrebno podporo in pomoč. Cilj je zgraditi občutje varnosti, vrednosti in notranjo moč. Znate, zmorete in zaslužite si.

pexels-andre-furtado-1417255

Svetovanje za pare z BEAM metodo

Včasih že sebe težko razumemo, kako naj potem razumemo šele drugega. V odnosu imamo pravice, dolžnosti, pričakovanja, zahteve, pravila ... in celotni paket prepričanj, izkušenj, strahov, slabih izkušenj in ran preteklosti. Ljubezen gradi zaupanje, varnost, spoštovanje, razumevanje, predanost ... in čas. In samo čas pokaže ali besede postanejo dejanja. Naučila se bosta prisluhniti drug drugemu, se slišati, razumeti, obvladati notranje viharje in lahko zgradila bosta varen odnos.

Čutim, da sem vredna. dovolj dobra. slišana. sprejeta. pomembna.

Sem čisti logik po razmišljanju, po izobrazbi, po delu, po duši …

Z delom na sebi se ukvarjam že več let in sem že marsikaj spoznala o sebi in tudi spremenila. A nekje naletiš na zid. Z razumom enostavno ne prideš čez … In tu nastopi Jana s svojo metodo.

Kaj je to? To nima smisla, nima logike, res ne … Ampak deluje. Pomaga ti iti čez ta zid, kamor razum ne zmore … 

Deluje, zato z veseljem obiskujem njeno delavnico in jo priporočam tudi drugim.

Notranji mir je rezultat telesne pripravljenosti in čustvene stabilnosti.

Borim se s svojo zavozlanostjo, ki je posledica odraščanja ob neuravnovešeni, histerični, nadzirajoči materi. Vse to vem. Jana mi je pomagala, da sem se čustveno toliko odmaknila od nje, da se ne čutim več dolžna skrbeti za njeno počutje. To, kar sem s pomočjo knjig in vsemogočih tehnik poskušala zadnjih 20 let, mi je uspelo s poslušanjem nekajminutnega posnetka! Draga Jana, vaše metode očitno delujejo.

Čustvena stiska in uničujoč stres

Čustvena stiska je notranja resnična ali namišljena zaznava nevarnosti. Stres je telesni, duševni in vedenjski odziv organizma na zunanje in notranje dražljaje. Ko je porušen notranji mir, se telo odzove z reakcijo – stresom. Reakcijo lahko fizično čutimo  na telesu. Poveča se srčni utrip, dvigne se krvni pritisk, pospeši se dihanje, izločajo se stresni hormoni …

Posledica čustvene stiske so bolečine v želodcu, hrbtu, glavobol, migrena, lahko se pojavi vrtoglavica, tremor, slabost … 60 – 80% bolezni je psihosomatskih. To pomeni, da čustvena stiska poganja stres, zaradi katerega se bolezen pojavi, oz. bistveno pripomore k poslabšanju zdravstvenega stanja. Bolj kot smo čustveno utrujeni, oslabljeni, nižji je prag, kjer stres nastopi.

Za telesno zdravje je torej ključnega pomena dobra čustvena kondicija, vrhunska čustvena moč. 

Lahko zaupas

Panična motnja

Panična motnja – smrtni strah. Umrli bomo. Dihamo, grozljivo nas odnese, v življenju hujšega še nismo doživeli. Mislimo, da nam odpoveduje srce. Urgenca – EKG – in zdravnik: »Gospa, nič vam ni, samo panični napad. Dobili boste pomirjevalo. Tudi za domov vam bom nekaj napisal.«

Zbeganost, osramočenost. “Z mano je nekaj grozno narobe.” Pa ni. Samo čustveno smo preveč izčrpani in telo in duša kričita pa pomoči.

“Treniraj. Rabim čustveno kondicijo,” kriči telo.

Tesnoba, fobije, OKM

Čustvena stiska se iz občasnega nelagodja lahko nakopiči v tesnobo, ki je vse bolj pogosta. Tesnoba, anksioznost, ki boli, tišči, peče in imamo veliko skrbi. Svet postaja siv, nevaren. Vse manj zaupamo vase, strahov in demonov je vse več. Strah nas je vožnje, strah nas je množic, izogibamo se velikih trgovskih centrov, ne maramo se izpostaviti, groza nas je, če nas kdo ogovori, v prsih peče, duši, tišči. Zbujamo se tesnobni, ne vemo zakaj, ne znamo si pomagati. Pogrezamo se v črno luknjo.

Lahko ustvarimo ritual umivanja, prižiganja in ugašanja luči, preverjanje aparatov, zaklepanja vrat, umivanje rok, stranišča, posode – 5x, 15x, 50x … preverjanje, dvom, preverjanje, sram, preverjanje, perfekcionizem, stroga pravila, brezkompromisna doslednost. Ritual in prisilna dejanja so še edino, ki pomaga, da imamo kolikor toliko nadzora nad življenjem, ker smo čustveno izčrpani.

Občutja krivde, sramu

Občutje krivde je najpogosteje napačno občutje, ki nastane zaradi notranje razlage ali ker nas nekdo nečesa obtoži. Krivda je brezmejna in nikakor ne moremo dokazati sebi ali drugim, da nismo krivi. Vzrok je v nezavednem. Lahko racionaliziramo, a krivdo še vedno lahko čutimo.

Enako je s sramom. Naše notranje vsebine določajo, česa se moramo sramovati in zunanji dogodki norčevanja iz preteklosti so še vedno živi. Hočemo se skriti, nočemo se izpostaviti, nočemo se ponovno osramotiti in mislimo, da se nam bodo drugi smejali in se nam  posmehovali. 

Vredna Dovolj dobra Slišana Sprejeta Pomembna si 💖

Samopoškodovanje, motnje hranjenja

Samopoškodovanje, motnje hranjenja – anoreksija, prenajedanje, bulimija, ortoreksija želja po nadzoru življenja, ublažitev notranjih stisk, za trenutek odleže, potem se peklenski krog spet začne.

Drugi ne dolocajo

Beg

Beg v delo, šport, odnose, spolnost, igre na srečo, prijatelje, splet, droge, alkohol …

“Bežim, ker ne zmorem. Življenje je pretežko. Nimam čustvene moči za vsakdan.”

Nočemo slišati, videti, vedeti – gudvajb, pozitiva, nahajpanost so izrazi sedanjosti, pod katerimi se lahko sesuva naš čustveni svet.

Težavni odnosi

Naše notranje vsebine določajo, kako se moramo obnašati drug do drugega. Če temu ni tako, je narobe. Notranji nemir, nezadovoljstvo, jeza, ponižanje, sram, ego … Zlepa ali zgrda hočemo priti do … do česarkoli že, pa če vemo ali ne. Pravimo, da ljubimo in bežimo, pravimo, da ljubimo in ranimo, pravimo, da …

“Zahtevam spoštovanje, ubogaj, bodi hvaležen, žrtvujem se, ljubi me, bodi pozoren,” in še in še brez konca. Drug naj mi da vse, kar čustveno rabim, da bom vredna, na varnem, pomirjena, dovolj dobra. Ne gre in zato lahko gnjavimo sebe ali drug drugega do neskončnosti. Kričimo, jočemo, bežimo, silimo, prosimo, izsiljujemo, jadikujemo, dramatiziramo, obtožujemo, manipuliramo … a ne deluje. Dolgoročno ne deluje. In nihče ni srečen. In vsi so ranjeni.

Lastninjenje in samoumevnost – tu si in to je to. Naju pogoltne vsakdan. Vse drugo je bolj pomembno, kot jaz in ti. Potem se čez leta vprašamo: “Kdo sem jaz in kdo si ti?” Pa smo mislili, da bova na starost z roko v roki.

“Vem, kaj drugi mislijo o meni. Vem, kaj naklepajo. Vem, kako mi hočejo škoditi.” Teorija zarote je v svojem elementu, drama na vrhuncu, nemir, nemoč, jeza, užaljenost in ostala silna čustva nas ugrabijo. Nimamo nadzora. Nismo več gospodar svojega telesa. 

Ne uničimo to, kar nam ne najbolj pri srcu, kar si najbolj želimo in kar nam je najbolj pomembno zato, ker nimamo pod kontrolo svojih čustev. Vpliva na to, kaj bomo čutili, nimamo. Imamo pa vpliv na to, kaj bomo s tem občutenjem naredili.

Čustveni vihar je drama, ki škodi nam in ljudem, ki jih imamo radi.

Bioenergijska Emotivno Aktivna Maturacija (BEAM)

BEAM  metoda je izpopolnjen varen proces vizualizacije (glej Vizualizacija v literaturi), s katerim se dotaknemo globokih neustreznih in bolečih čustvenih stisk, boleče preteklosti, notranjih blokad in konfliktov v nezavednem, neustreznih in škodljivih prepričanj, spremenimo slabo oceno o sebi v dobro.  Tako korak za korakom utrjujemo duševno moč, čustveno stabilnost in posledično boljše telesno počutje.

BEAM metoda daje znanje in orodja, s katerimi prepoznamo in obvladamo notranje stiske – uničujoč stres.

Na ta način se neprijetnih čustev ne bojimo več, obvladamo stisko, odpravimo bolečino in lahko začnemo s spoznavanjem sebe na varen način, dnevno krepimo zaupanje vase, dvigujemo čustveno stabilnost in se notranje umirimo. Zaradi notranjega občutja moči in zaupanja vase vsakodnevni dogodki ne povzročajo pretiranih skrbi in neobvladljivega stresa in zato dojemamo, analiziramo, razumemo, reagiramo, rešujemo na zrel, odgovoren in ustrezen način.

Custvena moc

Nezavedno je prepleten labirint prirojenih, naučenih, izkustvenih, vsiljenih osebnih značilnosti in lastnosti, prepričanj, dogm, pravih in napačnih zapisov. Kaj je v nas, lahko izvemo, če opazujemo sebe, kako dnevno doživljamo sebe in okolico. Ker ni vedno prijetno, ker včasih naletimo na stvari, ob katerih se slabo počutimo, se borimo, bežimo, zamrznemo – raje zanikamo, pometemo pod preprogo, zrcalimo in še in še, samo da se nam ni treba z določenimi stvarmi soočiti. Ker boli. Ker nismo kos. Ker …

Z BEAM metodo celostno pristopimo k reševanju nekega problema. Tehnika izvajanja omogoča, da nadzorujemo in odpravljamo čustveno bolečino, spremenimo neustrezne reakcije, vidimo širšo sliko določene situacije. Na ta način lahko najdemo globlji vzrok za določeno občutenje, napačno ali neustrezno razumevanje, obnašanje, težave, motnje in celo bolezni.

Vsakodnevno  z enostavnimi, hitrimi in učinkoviti vajami zmanjšujemo stisko – stres, zato se bolje počutimo, smo lahkotnejši, bolj sproščeni, bolj razumevajoči, bolj sočutni, bolj čuječi do sebe in drugih, lahko smo takšni, kot želimo biti.

Vizualizacija je notranja predstava – predstavljamo si lahko osebe, predmete ali počutje. Z vajo lahko zmožnost vizualizacije natreniramo do te mere, da vizualiziramo z odprtimi očmi, zato je BEAM metoda je pisana na kožo ljudem, ki jim odgovarja aktiven pristop, želijo hitre spremembe in nočejo delati na silo, ampak biti uglašene s svojo notranjostjo, s svojim notranjim glasom, s svojim srcem, s svojim bistvom.

Naredite prvi korak k rešitvi. Pri ostalih bom z vami. Obljubim.

Individualno svetovanje z BEAM metodo

pexels-ava-motive-1236678

Stanje čustvene oz. duševne stiske povzroči začaran krog strahov, tesnobe, nespečnosti, zdravstvene težave, kronično utrujenost, slabe odnose, nerazumevanje in številne nevšečnosti in vse več težav.

Boljše počutje, notranjo umiritev, zaupanje vase boste začutili po prvi uri individualnega svetovanja z BEAM metodo.

Med enim in drugim svetovanjem po potrebi nudim vso potrebno podporo in pomoč.

Cilj je zgraditi občutje varnosti, vrednosti in notranjo moč.

Znate, zmorete in zaslužite si.

Svetovanje za pare z BEAM metodo

pexels-liza-summer-6383210

Včasih že sebe težko razumemo, kako naj potem razumemo šele drugega. V odnosu imamo pravice, dolžnosti, pričakovanja, zahteve, pravila … in celotni paket prepričanj, izkušenj, strahov, slabih izkušenj in ran preteklosti.

Ljubezen gradi zaupanje, varnost, spoštovanje, razumevanje, predanost … in čas. In samo čas pokaže ali besede postanejo dejanja.

Naučila se bosta prisluhniti drug drugemu, se slišati, razumeti, obvladati notranje viharje in lahko zgradila bosta varen odnos.

Čutim, da sem vredna. dovolj dobra. slišana. sprejeta. pomembna.

Sem čisti logik po razmišljanju, po izobrazbi, po delu, po duši …

Z delom na sebi se ukvarjam že več let in sem že marsikaj spoznala o sebi in tudi spremenila. A nekje naletiš na zid. Z razumom enostavno ne prideš čez … In tu nastopi Jana s svojo metodo.

Kaj je to? To nima smisla, nima logike, res ne … Ampak deluje. Pomaga ti iti čez ta zid, kamor razum ne zmore … 

Deluje, zato z veseljem obiskujem njeno delavnico in jo priporočam tudi drugim.

Notranji mir je rezultat telesne pripravljenosti in čustvene stabilnosti.

Razlaga BEAM metode 4

Zdaj ste pripravljeni, da greste korak naprej. Ob neprijetnem počutju se vprašajte: “Kje je ta oseba v meni, ki se ne počuti dobro?” Stopite do nje, objemite jo in jo odpeljite na travnik, združite in zaključite proces. Na začetku za to rabite čas. Učite se, dvomite, preverjate, ponovno dvomite, obupujete, ponovno poskušate … in bo šlo. Vaja dela mojstra, če

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 3

Poiščite svojega notranjega otroka. Stopite do njega, odpeljite ga na travnik in potolažite. Naredite vse, da se bo počutil čim bolje, povejte in obljubite in obljubo držite. Povejte mu vse, kar si želi slišati. Prepustite se in govorite, ga tolažite znova in znova. Povejte mu, da je na toplem, varnem, mehkem, da ni sam, da je več kot dovolj dober, ni kriv,

Zanima me več »

Razlaga BEAM metode 2

Tesnoba, panične epizode, obsesivno kompulzivne motnje, strah pred množico, izgorelost so posledice kopičenja, posledica nepredelanega stresa, ki slej ko prej v takšni ali drugačni obliki pride na dan. Zdravila pomagajo, absolutno. Pomagajo, da lahko in da zmoremo začeti aktivno skrbeti za naš notranji svet. Spoznavamo ga počasi, vedno znova in znova nas zapelje star in neustrezen način delovanja, razmišljanja, reagiranja

Zanima me več »
BEAM

Razlaga BEAM metode

BEAM metoda, je aktiven proces odstranjevanja stresa, ki ga občutimo kot stisko, jezo, žalost, užaljenost … Prednost je v tem, da sami nadzirate proces, vi odločite kaj in koliko želite odstraniti, vi določate in določite s katero in kakšno energijo naj se napolni vaše telo, vi vnašate frekvenco določene energije v vsako vašo celico, vi ste tisti, ki ocenite, ali

Zanima me več »

Vizualizacija v literaturi

Dr. Sheri Jacobson Vodena vizualizacija v terapiji – prednosti bi vas lahko presenetile (izvleček) Kaj je vodena vizualizacija? Vodena vizualizacija je postopek, pri katerem vas terapevt vodi skozi sproščujoče scenarije v mislih, kjer si predstavljate izkušnjo ali vrsto slik. Bistvo vodene vizualizacije je izkoriščanje pozitivega odziva možganov na slike, kar vam pomaga učinkoviteje obvladovati čustva in življenjske izzive. Vizualizacija ni

Zanima me več »